Україна
18 травня 2020
Найголовніше за день: запрацювало держрегулювання цін, допит Порошенка і Яценюка у справі про втрату Криму, зміна тарифів на медичні послуги
Читайте про найголовніші події дня, 18 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 18 травня.

Запрацювало держрегулювання цін

Сьогодні в Україні набуває чинності постанова Кабінету міністрів №341, опублікована в "Урядовому кур'єрі" десятьма днями раніше, яка вводить державне регулювання цін на соціально значимі продукти, засоби захисту, антисептики і фармпрепарати.

Як сказано в тексті постанови, регулювання буде здійснюватися шляхом декларування зміни роздрібних цін на дані товари.

У перелік соціально значущих продуктів увійшли: вода мінеральна без газу, птиця (тушка куряча), яйця курячі категорії С1, хліб житньо-пшеничний, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (в плівці), крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, масло вершкове жирністю 72,5%, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з пшеничного борошна вищого сорту).

Допит Порошенка і Яценюка у справі про втрату Криму

Апеляційний суд Києва, який розглядає апеляційну скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича, вирішив допитати п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-прем'єра Арсенія Яценюка. Засідання призначене на 11.00, 15 червня 2020 року. 

Про намір клопотати щодо допиту Порошенка захист Януковича заявляв ще в 2019 році.

Зміна тарифів на медичні послуги

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вирішив переглянути тарифи на медичні послуги та запровадити коефіцієнт на їхню якість.

Максим Степанов вважає, що у пріоритеті медреформи має стояти якісна медицина. Для забезпечення цього принципу МОЗ вважає за необхідне переглянути тарифи на надання медичних послуг, привести їх до реальних цифр, запровадити відповідні коефіцієнти щодо якості надання меддопомоги.

За словами Степанова, від цієї реформи виграють як і медики, так і пацієнти. 

Також повідомляли, що Віталій Кличко підтвердив переговори про можливе створення нової політичної сили за участю мерів.

Зазначимо, Джамала розповіла про те, як у 1945 році, 18 травня, її прабабусю з п’ятьма маленьким дітьми на руках виселили з Криму.

Як ми писали раніше, у Службі безпеки України 18 травня наголосили, що не вручатимуть підозру активісту Сергію Стерненку. Правоохоронці закликали не тиснути на слідчих. Сам Стерненко каже, що його викликали для ознайомлення з матеріалами справи, але плани в СБУ були інші.

Також сьогодні Віталій Кличко підтвердив переговори про можливе створення нової політичної сили за участю мерів.

Читайте також:Пильний погляд на глобальний вплив Росії на тлі виборів 2020 NBC News NOW. Вперше українською

 

Читайте також:В Україні зафіксовано 18616 випадків коронавірусної хвороби COVID-19