Суспільство
20 травня 2020
Роботу кінотеатрів і концертних залів можуть дозволити з 1 липня
Точна дата поки не фіксована і буде залежати від показників захворюваності в Україні.
news-image

Кабінет міністрів планує дозволити працювати всій культурній сфері, включаючи кінотеатри і концертні зали, на останньому етапі зняття карантину. Попередньою датою розглядають 1 липня.

Про це в коментарі hromadske розповіла тимчасова виконуюча обов'язки міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко.

В цілому ми розраховували, що з 1 липня будуть зняті обмеження (на роботу культурних установ), Але ці наші розрахунки і горизонт планування повністю залежать від тієї епідеміологічної ситуації, яка є в державі", - розповіла вона.

У той же час Фоменко уточнила, що точна дата поки не фіксована і буде залежати від показників захворюваності в Україні. 

За словами Фоменко, нормальна робота культурних інститутів може початися тільки в разі зняття повних обмежень на проведення масових заходів.

Якщо, наприклад, фестиваль ще можна розглядати з можливістю проводити під відкритим небом, то що стосується герметичних приміщень, таких як театри, кінотеатри, філармонії, то треба бути дуже обережним, оскільки в першу чергу треба думати про здоров'я громадян", - зазначила Фоменко.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня.

Як стало відомо, з 25 травня Кабмін дозволить роботу метро та дитсадків – Шмигаль.

У той час Зеленський запропонував запустити громадський транспорт. Президент знайшов за доцільне відновити проїзд громадського транспорту в рамках послаблення карантину.

До речі, через пандемію коронавірусу в Україні понад 40 тисяч дітей, які виховувалися в інтернатних установах, змушені були повернутися в сім'ї.

Читайте також:У рівненській лікарні 33 медики заразилися коронавірусом