Події
20 травня 2020
Затримано сільського голову, який вимагав 14 тисяч $ США хабаря
За виділення у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 20 га голова сільради в Новгородківському районі вимагав 14 тисяч доларів США неправомірної вигоди.
news-image

У Кіровоградській області затримали сільського голову, який вимагав 14 тисяч $ США хабаря. Посадовця затримано під час одержання першого «траншу» - половини від обумовленої суми. Про це пише пресслужба МВС України у телеграм.

Встановлено, що за виділення у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 20 га голова сільради в Новгородківському районі вимагав 14 тисяч доларів США неправомірної вигоди", - додали правоохоронці.

З місця затримання поліцейські вилучили кошти, а також рішення сесії сільської ради щодо виділення земельних ділянок.

Нагадаємо, слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби під час одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)

До речі, Рада створила ТСК з розслідування можливої корупції посадовців в держорганах. До ТСК входять 11 народних депутатів Україні із різних фракцій та депутатських груп.

Раніше повідомляли,що колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан і київський девелопер Андрій Вавриш (на фото) підсилюють контроль над будівельною сферою.

Як стало відомо,  7 квітня 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України викрито на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей. 

Читайте також:Фільм телеканалу OAN «Українська брехня: імпічмент, гроші Байдена, масові вбивства». Вперше українською