Війна
2 березня 2015
Кількість жертв конфлікту на Донбасі перевищила 6 тис. осіб - ООН
Доповідь посилається на повідомлення про надходження важких озброєнь та іноземних бойовиків
news-image

За даними ООН, кількість загиблих на сході України перевищила 6 тис. осіб. Про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн під час представлення нової доповіді ООН.

"Більше шести тисяч життів втрачено менш ніж за рік збройних дій у східній Україні", - цитує Є | Єдність.інфо Зейда з посиланням на "РБК-Україна".

Дев'ята доповідь місії ООН з прав людини в Україні, що охоплює період з 1 грудня 2014 року по 15 лютого 2015 року, посилається на повідомлення про надходження важких озброєнь та іноземних бойовиків, у тому числі з Російської Федерації, на контрольовані збройними групами території Донецької і Луганської областей.

Після відносного затишшя у грудні, ситуація в області безпеки і прав людини на сході "вкрай різко погіршилася" у січні і на початку лютого, говориться в доповіді.

Читайте також:Понад 65 дітей стали жертвами конфлікту на Донбасі

"З середини квітня 2014 року по 28 лютого 2015 року, задокументована загибель щонайменше 5809 і поранення 14740 людей на сході України. З них 1012 осіб були вбиті і 3793 були поранені в період з 1 грудня 2014 року по 15 лютого 2015 року. Беручи до уваги, що повні звіти про людські втрати, особливо біля аеропорту Донецька і в районі Дебальцеве, ще не представлені, Управління Верховного комісара ООН з прав людини оцінює загальну кількість людей, загиблих у східній Україні до 2 березня, майже безумовно досягла 6000", - повідомляє прес-служба ООН.

Нагадаємо, за даними ООН від 12 лютого, кількість жертв конфлікту на Донбасі перевищила 5,6 тис. осіб.