Суспільство
21 травня 2020
Мін'юст продає тварин за борги своїх власників
На виконання рішень судів працівники Мін'юсту вимушені відбирати тварин у їх власників.
news-image

У Ізмаїлі забрали собаку у господаря, який є боржником, та продали її на аукціоні за 500 грн., а торги проводили на інтернет-платформі "СЕТАМ", написав у Фейсбук Очільник Мін'юсту Денис Малюська.

"Собака за борги" вчора стала однією з топ-новин та топ-маніпуляцій. спочатку про цю конкретну собаку, якій: не пощастило з господарями не пощастило з характером результат - покусані звичайні перехожі, власник оштрафований постановою Краснолиманського міського суду Донецької області і цією ж постановою суд постановив цю собаку конфіскувати", пише посадовець.

На виконання рішень судів працівники Мін'юсту вимушені відбирати тварин у їх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання.

Іноді тварин забирають за борги, але тут мова як правило йде про свійських тварин, що мають вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких).

Розумію що у багатьох відклалася у голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. реалії життя дещо складніші. зараз разом з народними депутатами обдумуємо варіанти належного законодавчого врегулювання таких ситуацій", - додав Малюська.

Як ми писали, центр з порятунку екзотичних, домашніх і безпритульних тварин "Добрий будинок Фельдман Екопарк" запустив "гарячу" телефонну лінію з надання консультаційної допомоги у випадку з нашими меншими братам.

Раніше ми провели опитування, чи потрібно позбавити мандата депутата Євгена Брагара після його поради пенсіонерці продати собаку, щоб розрахуватися за газ

Нагадаємо, днями в Україні зареєстрували скандальну петицію, в якій вимагають знищити всіх бездомних собак. Також вимагають розправитися з тими тваринами, які порушують громадський порядок. Зоозахисники впевнені, що така петиція не зможе набрати потрібну кількість голосів.

Читайте також:Українка з собакою, яку у лютому не евакуювали з Уханю, добралась додому