Світ
21 травня 2020
Греція готова відкрити туристичний сезон з 15 червня
Туристам дозволять в’їжджати без проходження тесту на коронавірус та обов’язкового карантину.
news-image

Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

Про це оголосив міністр туризму Харіс Теохаріс, пише Громадське.

З 15 червня міжнародеі авіаререйси прийматиме лише аеропорт Афін. А з 1 липня дозволять міжнародні чартерні рейси в усі аеропорти країни.

Туристам дозволять в’їжджати без проходження тесту на коронавірус та обов’язкового карантину. Одак працівники охорони здоров’я зможуть проводити тести вибірково, якщо бачитимуть у цьому необхідність.

Греція очікує, що перші туристи прибудуть з країн з відносно хорошою епідеміологічнною ситацією, це Балкани та країни Північної Європи.

Раніше уряд Греції розробив протокол роботи для готелів. Там зокрема скасують шведський стіл, персонал кожного готелю буде зобов’язаний пройти спеціальні тренінги щодо дотримання правил безпеки, а на пляжах шезлонги розміщуватимуть на більшій відстані один від одного.

До речі, цього літа Міністерство охорони здоров'я дозволить купатися в морі та річках

Окрім того, у Туреччині переконані, що туристичний сектор чекає швидке відновлення, і сподіваються на високі показники у 2023 році, коли країна відзначатиме 100-річчя заснування республіки, – 75 млн туристів.

Читайте також:Кулеба розповів, чи варто планувати літню відпустку