Україна
22 травня 2020
Президент Фінляндії подякував за участь українців у аграрних роботах
Сезонна співпраця стає важливим напрямком двосторонньої взаємодії України та Фінляндії.
news-image

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо, пише пресслужба президента України.

Президент Фінляндської Республіки подякував українській стороні за ефективну взаємодію в питанні забезпечення участі громадян України у сезонних аграрних роботах у Фінляндії. Володимир Зеленський наголосив на важливості безумовного гарантування безпеки українців при виїзді на роботу у Фінляндію.

Хочу підтвердити, що наша позиція базується на гарантуванні умов безпеки українців у зв’язку з пандемією COVID-19, а також на виведенні з тіні процесу трудової міграції, встановленні чітких і прозорих рамок для легального працевлаштування українців за кордоном. Дуже ціную, що з Фінляндією домовлено про легальні контракти на понад три місяці, оформлення медичного страхування та комфортного проходження карантину», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України також зауважив, що сезонна співпраця стає важливим напрямком двосторонньої взаємодії України та Фінляндії. У цьому контексті він підтвердив зацікавленість нашої держави у започаткуванні діалогу у сфері менеджменту лісового господарства.

Україна передала на розгляд фінляндської сторони проект міжурядової угоди про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання», – сказав Глава Української держави.

Співрозмовники також відзначили конструктивну взаємодію в питанні забезпечення своєчасного повернення додому громадян обох держав у період дії карантину.

Володимир Зеленський висловив подяку за допомогу Україні у боротьбі з коронавірусом, здійснену через Фінляндський комітет Червоного Хреста.

Бажаю здоров'я вам та народу Фінляндії, а всім, хто хворіє, – якнайшвидшого одужання», – зазначив він.

На прохання Президента Фінляндії окрему увагу було приділено безпековій ситуації на Донбасі. Володимир Зеленський подякував за незмінну підтримку Фінляндією суверенітету й територіальної цілісності України.

Саулі Нііністьо запросив Президента України після закінчення пандемії коронавірусу відвідати Фінляндію.

Нагадаємо, з України авіарейсами хочуть вилетіти 12 тис. заробітчан

Як ми повідомляли, країни Європи потребують десятки тисяч робітників з України. В основному мова йде про сільгоспроботи, бо вони мають певний календар, і це змушує уряди інших країн звертатися до України.

Читайте також:Україна відкриває пішохідний пункт пропуску на кордоні з Польщею