Суспільство
25 травня 2020
У Львові розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу
Цей вид тестування дозволяє подивитися на наявність антитіл в організмі людини та дізнатися, чи особа вже хворіла на коронавірус.
news-image

У Львові розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу. Про це пише міський голова Львова, Андрій Садовий.

Перші ІФА-тести (імуноферментний аналіз) вже роблять медпрацівникам Лікарні швидкої допомоги. 

Цей вид тестування дозволяє подивитися на наявність антитіл в організмі людини та дізнатися, чи особа вже хворіла на коронавірус. Апарати для таких досліджень є в лабораторіях міських лікарень та поліклінік. Тому це істотно збільшить масовість тестування у Львові. Також зазначу, що це не заміна ПЛР-тестування, а додаткова можливість для визначення хворих на COVID-19 і найголовніше тих, хто вже перехворів", - пише Садовий.

Нагадаємо, за більшістю прогнозів, коронавірус повернеться, і людство має бути готовим. Експерти попереджають: якщо сьогодні не втримати поширення епідемії COVID-19 під контролем, її друга хвиля може завдати восени-взимку куди страшніший удар, аніж навесні. Тому урядам країн потрібно спромогтися його пом'якшити.

Як стало відомо, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 25 травня в Україні 21245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальні, 7234 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 259 нових випадків.

Також ми писали, що американська газета New York Times в неділю, 24 травня, присвятила першу смугу померлим від ускладнень коронавірусу, опублікувавши список прізвищ загиблих в США. Таким чином газета хотіла звернути увагу на те, що рівень смертності там наближається до позначки в 100 тисяч.

Читайте також:Президент Австрії порушив карантин, засидівшись у ресторані