Iнтерв’ю
25 травня 2020
Тетяна Чорновол: ДБР відкрило на мене ще одну справу
Кореспондент «Є!» поспілкувався з Тетяною Чорновол, народним депутатом України VIII скликання, українською журналісткою та громадською діячкою.
news-image

24 травня у Києві на Майдані Незалежності проходила акція "Стоп, реванш. Рік Зеленського".

На місці подій перебував кореспондент «Є!» та проводив пряму трансляцію. Також він поспілкувався з учасницею мітингу Тетяною Чорновол, народним депутатом України VIII скликання, українською журналісткою та громадською діячкою.

Кор.: Як Ви оцінюєте рік Зеленського? Що позитивного і що негативного в його праці на посту президента?

Тетяна Чорновол: Я оцінюю дуже негативно. Надзвичайно негативно. Але для мене було це не відкриття. Я говорила це з самого початку, ще після першого туру виборів. Те, що реванш - от я доказ. Те що капітуляція - знищено три мільйони робочих місць у воюючій країні. Тобто таких доказів багато. Дуже багато. Розвалена економіка. Навіть такі стовпи державності як Енергоатом. Тобто: а) некомпетенція б) ватна свідомість в) відсутність будь-якого розуміння державного інтересу. Нічого, абсолютно нічого хорошого немає окрім одного - уроку який отримає українська нація, що не можна таких обирати президентами.

Кор.: Зрозуміло. Як зараз просувається Ваша справа в ДБР, яку порушили?

Тетяна Чорновол: Це найкраще знають в ДБР.

Кор.: Викликають Вас на допити?

Тетяна Чорновол: Практично кожен день. В мене, до речі, там дві справи. Ще одну справу порушили недавно. Вона полягає в тому, що мій автомат легальний, нагородний, легалізований в жовтні 2014 року. Мені інкримінують те, що він здобутий в бою, а значить нелегально.

Кор.: Це вже третя справа?

Тетяна Чорновол: Так.

Нагадаємо, під час акції протестуючі заявляли, що Офіс Президента пристально слідкує за всіма акціями, а самі дії президента дуже схожі на дії Януковича. 

Як ми писали раніше, Нацкорпус вимагає від Баканова та Малюськи відреагувати на антиукраїнську діяльність депутатів ОПЗЖ

Читайте також:В Україну повертаються часи репресій та переслідувань - Савінцев