Політика
25 травня 2020
Всеукраїнський рейтинг президентів: нове незалежне опитування ЗМІ
Інтернет-видання Комментарі проводить своє соціальне опитування та пропонує визначити, хто найкращий президент України.
news-image

Інтернет-видання Комментарі проводить своє соціальне опитування та пропонує визначити, хто найкращий президент, передає «Є!».

Персона президента в Україні завжди була неоднозначною. У одних лідерів навіть після відставки зберігається фан-клуб і політична вага, а інші опиняються в посиланні під Ростовом або в безвісності на пасіці. Всі ці персони по-своєму цікаві, але хто з них був найбільш ефективним? Відповідь спробували дати соціологи в недавніх дослідженнях, де вони назвали кращого з кращих. І ним виявився другий президент Леонід Кучма" - пише видання.

Журналісти відзначають, що ці дослідження викликають питання та пропонують власне опитування:

Дослідження викликали в нас питання. Зокрема – хто в них постійно бере участь і чому цих людей ніхто не знає? Звертаючись до наших читачів і колег-журналістів, ми не знайшли нікого, чию думку врахували б соціологи. І прийшли до висновку, що цю проблему треба вирішувати через власне опитування, в прозорості якого у нас немає ніяких сумнівів. У ньому зможуть взяти участь усі охочі. Достатньо реєстрації в Facebook і готовності висловити свою позицію в пару кліків".
Ми хочемо дати читачам, політикам і експертам можливість вибрати "кращого" серед них. Того, кого люди вважають найбільш ефективним, за кого їм жилося найкраще ментально і матеріально. І нехай переможе найдостойніший!", - додали у виданні.

 

Як ми писали, кращим президентом України українці вважають Леоніда Кучму, який обіймав цю посаду з 1994 по 2005 рік. Про це свідчать результати опитування групи "Рейтинг".

Нагадаємо, за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 12-13 травня 2020 року, третина населення оцінюють напрям руху країни як правильний, а половина – як неправильний, ще 17% не змогли відповісти. Більш позитивно оцінюють ситуацію молоді респонденти, прихильники президента Зеленського та партії «Слуга народу».