Події
26 травня 2020
Російський канал СТС купив серіал «Родственнички», виробництва «95 Кварталу»
Режисером серіалу став Андрій Яковлєв, який працював над “Сватами”, “Папіком”, “Слугою народу”.
news-image

18 травня на російському каналі СТС стартував показ українського комедійного серіалу "Родственнички", виробництва студії "95 Квартал". Цей серіал показували в Україні у 2016 році.

Про це розповідають Букви.

Режисером серіалу став Андрій Яковлєв, який працював над “Сватами”, “Папіком”, “Слугою народу”.

ТОВ “СТС Медіа”, як зазначено в ЕДРЮО (Єдиного державного реєстру юридичних осіб), на 100% належить АТ “Медіа Інвестиції”. Воно було зареєстровано в листопаді 2019 року, його єдиним акціонером вказано АТ “Клієнти Стратегія Результат”. А ця компанія належить, за даними ЕДРЮО на 2002 рік, Tampleton Investment Holdings (Cyprus) і є афілійованою з ПАТ “Банк ВТБ”.

Раніше 75% ТОВ “СТС Медіа” належали бізнесмену Івану Тавріну. Решта 25% через американську Mediasreris Inc. – кіпрському офшору Telcrest Investmets Ltd, бенефіціарами якого, за даними на 2017 рік, були структури, пов’язані з Олексієм Мордашовим.

Варто зазначити, що Олексій Мордашов володіє російською компанією “Силові машини”, яка в 2018 році потрапила під санкції США. Крім того, “Силові машини” у співпраці зSiemens виготовляли газові турбіни для анексованого Криму, куди їх потім поставляла“Технопромекспорт”, дочірня структура “Ростеха”.

Але в березні 2020 року “Силові машини” вирішили вийти з СП із Siemens.

Варто зазначити, що канал СТС входить до складу медіа-холдингу “Національна медіа група”, керівником якої є Аліна Кабаєва.

Раніше журналісти програми “Схеми” оприлюднили розслідування, в якому вказали що Володимир Зеленський володіє кінобізнесом в Росії і продовжує знімати там фільми. За даними “Схем”, кілька фільмів Зеленського вийшли в прокат і в 2015-му, і в 2016-му роках (вже після початку агресії РФ проти України). Мова, зокрема, йде про стрічки: “Між нами дівчатками” (2015), “Петля Нестерова” (2015), “8 кращих побачень” (2016) “. Крім того, кіпрська компанія Green Family LTD знімає і планує випустити в 2019 році в РФ трилер “Вниз”, який також фінансується з держбюджету Росії.
Раніше повідомлялося, що представник кандидата в президенти Володимира Зеленського допоміг російському акторові Федору Добронравову в суді скасувати заборону на в’їзд на територію України.

Зазначимо, новопризначена голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук під час роботи керівником комунального закладу «Кіноконцертний зал імені О. Довженка» у Запоріжжі блокувала показ патріотичних стрічок.

Читайте також:Це ваша «липецька фабрика»: в Держкіно просять Зеленського ухвалити рішення щодо «Сватів»