Події
26 травня 2020
СБУ викрила масштабну систему продажу біодобавок, які нібито захищають від коронавірусу
Організувала продаж група компаній, яка спеціалізується на продажі біологічно-активних добавок.
news-image

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабний продаж несертифікованих біодобавок через інтернет та розгалужену мережу кол-центрів, пише пресслужба СБУ.

Продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від коронавірусу. Фактично комерсанти наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману. Організувала продаж група компаній, яка спеціалізується на продажі біологічно-активних добавок.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, кол-центрах і місцях проживання фігурантів правоохоронці вилучили документи та інструкції, які підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено понад 1,1 мільйони доларів США.

Співробітники Служби спільно з Головним Управлінням ДФС у Києві також встановили, що через продаж добавок та іншої продукції ділки ухилялися від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах.

Своїми діями вони завдали збитки державному бюджету на суму понад 80 мільйонів гривень. Тривають слідчі дії.

Як ми писали, Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічного випробування препарату "Амізон" для лікування хворих на COVID-19

Нагадаємо, у німецьких лабораторіях вивчають дію низки українських медичних препаратів, які ймовірно можуть застосувати для лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

Також ми повідомляли, що у Київській лікарні № 4 почали випробовувати вітчизняний препарат проти коронавірусу, дозвіл на експериментальне лікування дало Міністерство охорони здоров'я.

Читайте також:У Вінницькій міській лікарні не залишилось вільних ліжкомісць для хворих з  COVID-19