Iнтерв’ю
26 травня 2020
Софія Федина: «Переслідування всіх тих, хто хоче зберегти українське - це зрада»
Кореспондент «Є!» поспілкувався з Софією Фединою, політиком, громадською діячкою, народною депутаткою України IX скликання від партії «Європейська Солідарність».
news-image

24 травня у Києві на Майдані Незалежності проходила акція "Стоп, реванш. Рік Зеленського".

На місці подій перебував кореспондент інфопростору «Є!» та проводив пряму трансляцію. Також він поспілкувався з учасницею мітингу Софією Фединою, політиком, громадською діячкою, народною депутаткою України IX скликання від партії «Європейська Солідарність».

Кор.: Скажіть, будь ласка, як ви оцінюєте рік Зеленського? Що він зробив гарного для країни, а що поганого за цей рік?

Софія Федина: Він зрадив українську державу і це єдиний підсумок.

Кор.: В чому полягає зрада? Трошки можете розкрити?

Софія Федина: Державна зрада. 111 стаття. Вона говорить про те, що якщо хтось працює на самознищення держави, то це є державна зрада. Самознищення відбувається на фронті, знищення відбувається армії, знищення економіки, української гуманітраної сфери, знищення міжнародної підтримки України, знищення ідентичності, переслідування всіх тих, хто хоче зберегти українське. Це зрада.

Кор.: Як Ви вввжажаєте, чи достатньо влада підготувалася за ці два місяці до коронавірусу, до можливої епідемії?

Софія Федина: Абсолютно недостатньо. Тому що зараз ми маємо великі цифри того як зростає зараженість коронавірусом. Нам розказують байки, лікарні не забезпечені, діяльність нових лабораторій заблоковано, тестів не вистачає, лікарів не записують, те що вони хворіють коронавіврусом. Насправді маємо тотальний провал, але всіх, хто хоче допомогти, влада відфутболює. Влада створює труднощі. Чого варте було блокування доставки захисних костюмів які Порошенко закупив В Кореї. Влада не дозволила скористатись українськими літаками навіть за гроші. Влада блокувала розмитнення на митниці. Це називається заради персональної ефиюемерної помсти потерпілого Порошенкові, він готовий знищити державу. Я вважаю, що більшість людей які голосували і за Зеленського, і за "слугу народу" знищувати державу явно не хочуть.

Кор.: Яку б оцінку могли йому поставити за рік?

Софія Федина: Державна зрада.

Кор.: А від 1 до 5?

Софія Федина: Державна зрада. 111 стаття.

Кор.: Дякую.

Нагадаємо, під час акції протестуючі заявляли, що Офіс Президента пристально слідкує за всіма акціями, а самі дії президента дуже схожі на дії Януковича. 

Раніше повідомляли, що генеральний прокурор  Ірина Венедіктова внесела відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій п’ятого президента України Петра Порошенка та інших осіб при призначенні суддів Верховного Суду у 2017 і 2019 роках.

Читайте також:Тіньовим керівником «Зе! Команди» є колишній помічник комуніста Калєтніка, – ЗМІ