Суспільство
26 травня 2020
Аеропорт Львова відновлює роботу
Директорка міжнародного аеропорту "Львів" розповіла, коли роботу летовища можуть відновити та за яких умов вони будуть працювати.
news-image

Директорка міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького Тетянна Романовська розповіла, коли роботу летовища можуть відновити та яких умов вони будуть працювати. Про це вона розповіла ТСН.

У неї запитали, коли відновлять авіасполучення і за яких умов.

Ми маємо дуже гарну новину, що від 15 червня можемо планувати відкриття авіасполучень з аеропорту Львова. Це гарна новина. Є в принципі три обмеження, які повинні ми погодити з нашою областною адміністрацією з певною комісією, питання відсутності захворювань є три критерії", - повідомила Романовська.

Читайте також:Ryanair планує відновити польоти по всій Європі та з України з 1 липня

За її словами, аеропорт Львів поки виконує всі критерії.

Є така надія, що в п’ятницю ухвалять рішення, що наш регіон може приймати авіасполучення від 15 червня", - додала керівниця аеропорту.

Також вона розповіла, як зміниться робота аеропорта.

Обов’язковим буде:

вхід у термінал лише пасажирам

вхід лише за умови вимірювання температури

обов’язкове носіння масок

дотримання дистанції півтора метри.

Агенти з реєстрації будуть мати окремий одяг і захисні маски. Також поставимо скляні бар’єри на стійках реєстрації на посадку", - повідомила Романовська.

За планом, в аеропорту максимально комп’ютеризують передавання даних з телефонів у системи. "Вже зараз ми клеїмо обмеження у залі реєстрації, обмежуємо сидіння через одне", - уточнила директорка аеропорту.

До речі, в Чорногорії більше немає хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, відтак ця країна стала першою в Європі, котра подолала епідемію.

А ось для прикладу Укрзалізниця готова поновити пасажирські перевезення з 1 червня. Відремонтовано будівлі приміського вокзалу, який відтепер з’єднано накриттям з зарежимленими платформами, що унеможливлює потрапляння безквиткових пасажирів.

Нагадаємо, Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

Читайте також:Водій маршрутки розказав, як нардеп Тищенко проїхав зупинку і чи заплатив за проїзд