Україна
26 травня 2020
Дайджест головних новин за 26 травня
Читайте про найголовніші події дня, 26 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 26 травня.

Причиною пожежі в Олександрівській лікарні Києва став підпал

Стало відомо про причину пожежі в Олександрівській лікарні Києва.  Близько 18 години вечора в одному із корпусів Олександрівської лікарні Києва сталася пожежа. Горіло у підсобному приміщенні на 6 поверсі. Від чого весь поверх був задимлений. 

Зазначається, що постраждалих немає, а персонал закладу евакуював пацієнтів з відділення реанімації для хірургічних хворих в інший корпус. 

Яка ціна автогазу на заправках

За минулий тиждень роздрібні мережі підвищили вартість скрапленого газу в межах 10-60 коп. за літр. Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку «Консалтингової групи А-95». 

WOG в середньому підвищила ціни на 30 коп. за літр, до 10,66 грн за літр. На столичних станціях цієї мережі вона становить 10,58 грн за літр.

На Південному мосту виникла аварійна ситуація 

На Південному мосту у Києві виникла аварійна ситуація з одним із старих деформаційних швів. Як повідомили в Київміськадміністрації, обірвалась частина накривного листа.

Фахівці «Київавтошляхміст» уже працюють на місці. Полагодити все планують за 3-4 години. У комунальній корпорації перепрошують за незручності», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рух у напрямку правого берега був частково обмежений.

В Україні 21584 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 644 летальні, 7575 пацієнтів одужало, 339 нових випадків 

Станом на 9:00 26 травня в Україні 21584 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 644 летальні, 7575 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 339 нових випадків.

У Карпатах випало 15 см снігу 

У Карпатах на горі Піп Іван, що в Івано-Франківській області випало до 15 см снігу. Станом на 9:30 26 травня 2020 року на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -2°, вітер північно-західній 5 м/с, хмарно, туман, обмежена видимість до 50 м.

Чорногорія наприкінці травня відкриє кордони для туристів 

Уряд Чорногорії вже наприкінці травня відкриє кордони для іноземних громадян. Утім, тут поки що чекають туристів лише з тих країн, які майже здолали COVID-19.
 
Чорногорія чекає туристів лише з таких країн як Греція, Хорватія, Словенія, Німеччина та Албанія, де пандемія коронавірусу йде на спад", - зазначається у повідомленні.

Ілон Маск: Обов'язковий карантин - це порушення наших прав. Вперше українською 

Нами було перекладено на українську мову інтерв'ю з Ілоном Маском на тему коронавірусу. Наприклад, Маск стверджує, що якщо хтось хоче сидіти вдома, нехай залишається вдома. Якщо ж люди не хочуть залишатись вдома – не можна це вимагати.

Звичайно цю ситуацію політизували в обидві сторони, це усе звичайно погано. Але я все ж думаю що головне питання, де у цій картині світу наші громадянські права і що держава може тебе заставити зробити, а що не може? Що повинно вважатися нормою? Я вважаю, що ми зайшли занадто далеко", - говорить Ілон Маск.

Нагадаємо, директорка міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького Тетянна Романовська розповіла, коли роботу летовища можуть відновити та яких умов вони будуть працювати. У неї запитали, коли відновлять авіасполучення і за яких умов.

Раніше стало відомо, що лікарі Медичного університету Відня провели першу у Європі успішну трансплантацію легень інфікованій новим коронавірусом людині.

Також ми писали, що голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що "скандальні" костюми для медиків, закуплені за завищеною ціною та поставлені із затримкою, почали розвозити у лікарні.

Читайте також:Компанія Facebook розповіла, як будуть виглядати робочі місця майбутнього