Події
26 травня 2020
Спецпризначенці ДБР прийшли до музею Гончара, в якому відбувається виставка картин з особистої колекції Порошенка. ВIДЕО
Сьогодні відбулися справжні "маски-шоу" часів Януковича біля музею.
news-image

Спецпризначенці Державного бюро розслідувань приїхали до музею Івана Гончара, де було відкрито виставку картин із приватної колекції Петра і Марини Порошенків.  

Як інформує Цензор.НЕТ, про це в ефірі "Прямого" розповів блогер, громадський активіст, ветеран АТО Олександр Погребиський.

За його словами, є документи, декларації офіційні зі сплатою мита та відповідним документом.

З’явилися люди, які назвали себе співробітниками ДБР, на виставку, зчинили галас, намагалися якось вкинути якісь повістки. Але як тільки ми почали детально розбиратися, хто вони, які в них посади, запропонували їм не помахати посвідченнями перед нами, а надати нам можливість акуратно записати дані їхніх посвідчень, не тільки їхні імена, але й посади, дату видачі тощо, вони зразу ж почали поспішати і покинули приміщення виставки", - розповів адвокат Порошенка Ігор Головань.
Є відео, як вони його покидали, як ми намагалися їх переслідувати, щоб все ж таки поговорити. Потім вони повернулися вже з підкріпленням – хлопчиками в масках, бронежилетах з написами ДБР, які, як завжди, були мовчазні", - додав Головань.

За словами адвоката, абсолютно невідомо, для чого вони сюди прибули, абсолютно невідомо, що вони тут робили у приміщені музею, в офісах керівництва.

Як завжди, порушували закон, не пропускаючи, я вже не кажу про адвоката, але навіть і народного депутата, який вимагав від них відповідно до закону і свого статусу, щоб надали йому можливість подивитися, що відбувається. Спочатку вони тут, всі ці хлопчики в масках, довго сиділи в мікроавтобусі, той, хто назвав себе слідчим Дощенком, довго спілкувався з кимось мобільним телефоном, десь із пів години. Потім вони начебто всі посідали в машини і чогось чекали. Державне бюро розслідувань перетворилося на збіговисько брехливих правопорушників, які безсоромно виконують замовлення на політичне переслідування", - підкреслив Головань.

Адвокат розповів, що бачив щонайменше трьох у масках зі зброєю.

Може, їх було четверо, прохід мені загороджували троє, і один сказав, що він слідчий, і двоє сказали, що вони оперативні працівники. Тобто на політичні переслідування сил і засобів та ресурсів Державне бюро розслідувань не шкодує", - зазначив він.
Значно важче знайти дії ДБР, які б відповідали закону. Останнім часом вони тільки те й роблять, що порушують закон і права громадян. Це по-перше. По-друге, Петро Порошенко запрошував людей пристойно - прийти і подивитися. А не вдиратися бандитським нападом зі зброєю в масках. А потім тікати, а потім повертатися", - повідомив Головань.
А зараз ми тут стоїмо і я не знаю, можливо, вони за бронетранспортером поїхали. Ще раз кажу, президент Зеленський обіцяв нам пригоди – і ми маємо пригоду. Ось цю обіцянку він не порушив. Ми зараз займаємося тим, що працюємо над притягненням всіх цих осіб до відповідальності. Звичайно, це зараз непросто, оскільки такий замовник і покровитель, як президент Зеленський, і це створює для нас перешкоди. Але впораємося", - резюмував адвокат.

Гендиректор Музею Гончара Петро Гончар, розповів, що силовики вже дісталися середини музею. Його до приміщення не пускають, і тому очільник закладу боїться, щоб не забрали експонати приватної виставки.

Зазначимо, Порошенко відкрив у Музеї Гончара виставку 43 картин із сімейної колекції, через які його викликали в ДБР.

Нагадаємо, раніше ДБР викликало Порошенка на допит свідком у справі про контрабанду картин.

Також  Офіс генерального прокурора відкрив проти Петра Порошенка нову кримінальну справу за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і частиною 1 статті 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:Софія Федина: «Переслідування всіх тих, хто хоче зберегти українське - це зрада»