Суспільство
27 травня 2020
Суд визнав символіку дивізії СС «Галичина» нацистською
ОАСК зобов'язав Український інститут національної пам'яті та її посадових осіб утриматися від поширення висновку щодо символіки дивізії СС «Галичина»
news-image

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) визнав незаконним рішення Українського інституту національної пам'яті щодо символіки 14 гренадерської дивізії військ СС "Галичина". Про це йдеться в повідомленні на сайті суду, пише «Є!».  

Мова йде про висновок інституту про те, що згідно з чинним законодавством України символіка дивізії не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, розповсюдження якої заборонено в Україні. Суд також зобов'язав Український інститут національної пам'яті та її посадових осіб утриматися від поширення висновку, про який йде мова у листі від 16.05.2017 №01/1015.

У ОАКС повідомляють, що всього у цій справі було проведено близько 20 відкритих судових засідань. При цьому колишній директор інституту, народний депутат Володимир В'ятрович не з'являвся на засідання протягом усього строку розгляду справи.

picture

Також читайте: Мер Черкас подав на Зеленського в суд через слова про «бандита»

Читайте також:Кабмін погодив призначення голови Київської ОДА