Світ
2 березня 2015
Президент Чилі відвідала хвору дівчинку, яка попросила її про евтаназію
Президент Чилі Мішель Бачелет відвідала в лікарні 14-річну дівчинку, яка помирає від муковісцидозу.
news-image

Дівчинка звернулася до глави держави з проханням дозволити евтаназію, пише Єдність.інфо. 

Бачелет приїхала до неї в лікарню та поспілкувалася з нею особисто. Залишивши всі свої справи, президент провела біля ліжка дівчинки більше години. Її супроводжував міністр охорони здоров'я.

14-річна Валентина Муарейро записала відеозвернення до глави держави і опублікувала його у себе в "Фейсбуці". Ролик швидко розлетівся по Мережі і дійшов до президента, передає CNN.

Дівчинка розповіла, що страшний діагноз їй поставили у віці шести років. Від цього ж захворювання помер її брат. Хвороба, яка також відома під назвою кістозний фіброз, вражає дихальну систему. У дихальних шляхах і в легенях у хворого постійно накопичується густа мокрота, це викликає цілий ряд ускладнень. Валентина постійно страждає від нудоти, блювоти і головного болю.

"Я прошу, щоб мені як можна швидше дозволили поговорити з президентом, тому що я втомилася жити з цією хворобою. Будь ласка, дозвольте мені зробити ін'єкцію, щоб я заснула назавжди", - попросила дівчинка.


Однак президент не змогла задовольнити її прохання, оскільки чилійські закони забороняють евтаназію. Офіційний представник глави держави Альваро Елізадо зазначив:

"Міністр охорони здоров'я постійно спілкується з сім'єю Валентини, ми забезпечуємо її емоційною та психологічною підтримкою, а також необхідним лікуванням, щоб поліпшити якість життя дівчинки".

Читайте також:Гравець НБА смертельно хворий

Батько Валентини сподівається, що їй допоможе операція з трансплантації легень. Лікарі оцінюють стан дівчинки як стабільний. Однак прогнози їх невтішні: медики вважають, що жити їй залишилося ще близько трьох років.