Події
28 травня 2020
Паспорт і код для 14-річних за один підхід: Мінцифри презентувало нову послугу
За рік очікується надати цю послугу 400 тисячам українцям.
news-image
Міністерство цифрової трансформації України та Державна міграційна служба України презентували послугу, яка дозволяє 14-річним громадянам одночасно отримати паспорт та номер платника податків.

Послугу представив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров презентації послуги 28 травня. Про це повідомлено на офіцйній сторінці міністра  в фейсбук

Ми запускаємо вже другу комплексну послугу, вона називається “ID 14” і сьогодні ми виступаємо адвокатами дітей, підлітків, яким виповнилось 14 років, відсьогодні у відповідних органах можуть отримувати ID-картку та податковий номер за один підхід", — заявив урядовець.

Федоров пояснив, що для того, щоб дітям отримати ID-картку з номером платника податків, спершу необхідно відвідати Центр обслуговування платників податків та подати заяву на призначення номера платника податків, а після його отримання звернутися до відділу ДМС для оформлення паспорта.

Він уточнив, що запуск послуги 2в1 зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізується кількість візитів до держорганів. Відтепер діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт та номер платника податків, витративши до 15 хвилин на заповнення заяви.

Федоров додав, що за рік очікується надати цю послугу 400 тисячам українцям.

Також  у Мінцифри планують скасувати 26 довідок, які потребують інформацію про склад сім’ї.

Раніше повідомляли, що у Києві презентували комплексну послугу "єМалятко" для новоспечених батьків. Тепер вони зможуть витрачати лише 20 хвилин замість двох тижнів на 10 державних послуг, пов’язаних з народженням малюка.

Також в Україні запропонували створити для IT-фахівців окрему п'яту групу спрощеного оподаткування, але заборонити їм займатися зовнішньоекономічною діяльністю.

Читайте також:Уряд представив програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19