Україна
28 травня 2020
Дайджест головних новин за 28 травня
Читайте про найголовніші події дня, 28 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 травня.

SpaceX скасувала відправку астронавтів у космос: у Ілона Маска пояснили причину

Компанія Ілона Маска скасувала свою місію по відправці астронавтів на Міжнародну космічну станцію через погоду. Ракета Falcon 9 повинна була стартувати о 23.33 з майданчика в космічному центрі імені Кеннеді. Однак не відправилася на МКС, як було заплановано. Про це повідомила SpaseX у своєму Twitter. Скасування старту сьогодні через несприятливу погоду на траєкторії польоту, — зазначили у компанії.

ВМС України випробовували новий артилерійський бронекатер

Малі броньовані артилерійські катери (МБАК) Військово-Морських Сил Збройних Сил України в ході виходу в море відпрацювали ряд завдань, один з них — проходив випробування. Одним з завдань, які відпрацьовувались під час виходу була практична перевірка технічних спроможностей одного з нових артилерійських катерів.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Вдаримо позитивом по сірих буднях!

Чому протестували аграрії в Києві

Агровиробники в четвер, 28 травня, в урядовому кварталі зібралися на акцію протесту проти запровадження в Україні квот на імпорт мінеральних азотних добрив. Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію. Сільгоспвиробники вимагають від Кабміну та президента не допустити ухвалення Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства цього рішення, яке призведе до монополізації ринку мінеральних добрив в Україні та стрибка цін на них.

Команда інфопростору «Є!» зібрала дані щодо українських політиків, які загинули від вогнепальної зброї

Українські політики, які загинули від вогнепальної зброї (інфографіка).

Промова Джима Керрі підірвала інтернет. Вперше українською

В якийсь момент Вам доведеться або відпустити створіння в дорогу й скористатися нагодою бути обожнюваним, або ненависним ним за те, який Ви є. Або вбити самого себе й падати в могилу хапаючись за те, якою особистістю Ви не були ніколи.

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!». #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Потяги Укрзалізниці курсуватимуть не у всіх областях

За словами Криклія, насьогодні є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях. Влада Чернівецької та Закарпатської областей не дозволила відновити рух. У Тернопільській і Хмельницькій областях дозволили запустити тільки приміське сполучення. Відзначається, що інші регіони приймуть рішення додатково протягом 28-30 травня. 

Паспорт і код для 14-річних за один підхід: Мінцифри презентувало нову послугу

Міністерство цифрової трансформації України та Державна міграційна служба України презентували послугу, яка дозволяє 14-річним громадянам одночасно отримати паспорт та номер платника податків. Послугу представив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.