Україна
29 травня 2020
Дайджест головних новин за 29 травня
Читайте про найголовніші події дня, 29 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 29 травня.

Масова стрілянина в Броварах

В місті Бровари на Київщині сьогодні о 7:30 ранку відбулася масова стрілянина. Так як в 90-х - справжні вуличні бої. У ній взяли участь приблизно сто людей, які займаються пасажирськими перевезеннями. Легальні автоперевізники проти нелегальних. Є поранені. Поліція затримала з десяток осіб.

В Україні з'являться нові правила працевлаштування та військової служби 

Нові правила влаштування на роботу та проходження військової служби з'являться в Україні. Відповідний законопроєкт внесений у ВР 28 травня. Ним пропонується внести зміни при працевлаштуванні. На сайті парламенту з'явився законопроєкт № 3553, який був відзначений президентом країни як невідкладний

Пропонується внести зміни до законів про проходження військової служби та прийманні на роботу.

У світі за добу діагностували рекордну кількість нових випадків COVID-19 

28 травня у світі діагностували 116 304 зараження COVID-19

В Бразилії за минулу добу діагностували 24 151 випадків захворювання на коронавірус, в США 22 658, в Росії 8371, Індії 7300, Перу 5874, Чилі 4654, Мексика 3463, Франція 3325, Іран 2258, Пакистан 2076 та інші.

Центр Довженка у Києві закрили через неплатоспроможність

Представники Національного центру Олександра Довженка у столиці України заявили, що більше не спроможні утримувати структуру та її працівників. Від початку 2020 року у Центрі Довженка були значні фінансові труднощі, через які наприкінці травня було вирішено закрити приміщення.

Заяву про неплатоспроможність представники Довженку-Центру оприлюднили 28 травня на фейсбук-сторінці артпростору.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії 

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Пропонуємо їх саме для вас.

Україна встановила світовий земельний антирекорд 

Розораність українських земель є найбільшою у світі, що негативно впливає на сільське господарство і довкілля.

На сьогодні розораність земель в Україні досягла 56% території всієї країни і наближається до 80% сільськогосподарських угідь. Це найбільший показник усвіті. Такі дані навів аграрний експерт Михайло Апостол,

Відео та фотофіксація порушень: де саме в Україні запрацюють перші камери 

З 1 червня в Україні почне діяти система автоматичної фото і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Перші камери вже встановили у столиці та Київській області.

Перші 50 камер для фіксації порушень правил дорожнього руху вже поставили у Києві та Київській області. 

 

Як ми уже писали, у "зелених" (епідеміологічно найбільш благополучних) зонах Франції з 2 червня дозволять відкрити ресторани і кафе і знімуть ще низку обмежень, заявив прем'єр-міністр країни Едуар Філіп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що введе війська в бунтуючий Міннеаполіс. Губернатор штату Міннесота Тім Уолз вже викликав гвардію в місто.

До речі, Uber утилізувала тисячі електричних велосипедів. Дії Über по знищенню електричних велосипедів викликали протест серед прихильників велоспорту.