Світ
29 травня 2020
Президент США Дональд Трамп заявив, що введе війська в бунтуючий Міннеаполіс
Губернатор штату Міннесота Тім Уолз вже викликав гвардію в місто.
news-image

Президент США Дональд Трамп заявив, що введе війська в бунтуючий Міннеаполіс.

Про це він повідомив у своєму Twitter, передають vesti.ua.

 

Не можу просто так сидіти і дивитися на те, що відбувається з великим американським містом. (Там, - ред.) Відсутній сильний лідер. Або цей слабак, мер Джейкоб Фрей, візьме себе в руки і втихомирити натовп, або я сам відправлю туди національну гвардію ", - заявив президент.

Відзначається, що губернатор штату Міннесота Тім Уолз вже викликав гвардію в місто відзначаючи, що підтримує мирні демонстрації, але вс руйнування, які завдали місту, виправдовують дії з підтримки безпечної обстановки. Пізніше бунтівники підпалили поліцейську дільницю.

Так, після публікації твітів, Трампу "посипалися" коментарі. В одному написали, що у американського лідера "руки в крові" через "покривання" вбивства, а в іншому відправили відео з жорстоким насильством над чорношкірим.

Ось твої головорізи, ти огидний Клансмен Спаун", - підписав кадри користувач.

Протести в Міннеаполісі почалися після загибелі чорношкірого Джорджа Флойда. Він помер 25 травня під час арешту, проведеного з жорстоким застосуванням сили. На наступний день на вулиці вийшли сотні людей, багато з них в масках з написом "Я не можу дихати" - саме ці слова говорив поліцейським загиблий. Мирні демонстрації перетворилися в заворушення з підпалами будинків, поліція відповіла сльозогінним газом і гумовими кулями.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтвердив, що Сполучені Штати вийдуть з Договору про відкрите небо і заявив, що таке рішення його змусила прийняти Росія. 

Раніше повідомляли, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора почати розслідування можливого втручання Джо Байдена, колишнього віце-президента США  в діяльність екс-генпрокурора України Віктора Шокіна.

Читайте також:Кількість жертв коронавірусу у США перевищила 100 тисяч