Найкращі фільми про дельфінів для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про дельфінів
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про дельфінів. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Історія дельфіна» (2011), мелодрама

«Dolphin Tale». Режисер - Чарльз Мартін Сміт.

Хлопчик на ім'я Сойєр, як і всі його однолітки, обожнює дельфінів. Тільки нашому герою пощастило по-справжньому подружитися з одним з них, а не просто побачити тварину в аквапарку. Маленький Сойєр врятував з мереж краболовів дельфіниху Вінтер. Звичайно, вона дуже вдячна своєму рятівникові, але випробування для неї не закінчилися. У ці жахливі події Вінтер втратила хвіст, а дельфіна без хвоста ніяк не може. Там, де дорослі опустили б руки і здалися, хлопчик починає придумувати шляхи порятунку для своєї подружки. Сойєр вмовляє військових лікарів, які вміють все на світі, зробити для дельфініхі сталевий протез хвостового плавника. І, дійсно, лікарі змогли не тільки придумати сам протез, але і зробити складну операцію. Найдивовижніше, що після всіх випробувань героїня історії, дельфіниха Вінтер, сама змогла зіграти роль у фільмі про себе.

2. «Історія дельфіна 2» (2014), драма

«Dolphin Tale 2». Режисер - Чарльз Мартін Сміт.

Дельфінисі Вінтер, яка так полюбилася всім, хто бачив першу частину історії, знову потрібна допомога. Минулого разу команда однодумців зробила все, щоб прекрасне створіння, травмоване з вини людей, знову могло розсікати водну гладь. З унікальним протезом замість хвоста, Вінтер жила під наглядом своїх двоногих друзів, але тепер за суворими американськими законами настав час, щоб перевезти дельфіниху в інший басейн, а це значить, що ні Сойєр, ні його мама Лорейн, ні добрий доктор Кемерон не зможуть більше з нею бачитися. Вплинути на рішення влади можна, лише забезпечивши Вінтер підходящою компанією, оскільки за правилами Міністерства, дельфінів можна утримувати поодинці. Шукати дельфіна-компаньйона, який міг би замінити Вінтер її колишнього товариша потрібно негайно і команда однодумців приймається за справу.

3. «Звільнення Віллі. Втеча з Піратської бухти» (2010), пригоди

«Free Willy.Escape from Pirate's cove». Режисер - Уіл Гайджер

Кіра - школярка, яка живе в Австралії. Цього літа вона вирушає до Південної Африки до дідуся, щоб провести з ним всі канікули. Спочатку дівчинці нудно - робити абсолютно нічого, а з розваг є тільки дідусів парк атракціонів, який ось-ось розориться. Але одного разу головна героїня ходить поруч з лагуною і бачить касатку, яку викинуло штормом на берег. Дівчинка знайомиться з китом і дає йому ім'я Віллі. Тепер головним завданням стає повернення Віллі в його рідну зграю. Кіра розробляє план, але конкурент дідуся намірився привласнити Віллі собі, щоб зробити з нього прибутковий атракціон. Чи зможе Кіра допомогти своєму другові?

4. «Пригоди на Багамах» (2010), драма

«Beneth the blue». Режисер - Майкл Д.Селерс

Кожному відомо, що дельфіни за рівнем інтелекту близькі людям. А в чомусь навіть перевершують. Саме їх здатності і стали предметом уваги спецслужб ВМС США. Юна Аліса, яка працює над дослідженням поведінки дельфінів, випадково знайомиться зі спекотним красенем, Крейгом. Але через деякий час дівчина дізнається, що її наполегливий і чарівний залицяльник - не той, за кого себе видає. Крейг працює на спецслужби і зблизився з Алісою, щоб роздобути результати роботи Хока, батька Аліси. Але головний герой - дельфіниха Раска, доброзичлива, розумна і чарівна істота, головна подруга Аліси.

5. «Око дельфіна» (2006), драма

«Eye of the dolphin». Режисер - Майкл Д.Селерс

Чотирнадцятирічна Аліса - проблемний підліток. Всього кілька місяців тому загинула її мати, що завдало їй важку душевну травму, а зараз дівчинку вигнали зі школи за куріння марихуани. Бабуся не впевнена, що зможе впоратися з онукою, тому приймає нелегке рішення відвезти Алісу до Джеймса, батька дівчинки. Проблема в тому, що чоловік навіть не припускає про існування дочки, так як з її покійною матір'ю він розійшовся, не знаючи про її вагітність.
Джеймс живе на Багамських островах і займається вивченням дельфінів. Але останнім часом у чоловіка з'явилися великі проблеми на роботі, що загрожує йому втратою засобів до існування. А несподівана поява дочки, про яку Джеймс навіть гадки не мав, тільки приносить додаткові проблеми в його життя. Зате Аліса на Багамах знаходить своє покликання і поступово повертається до життя ...

6. «Круг безкінечного світла» (2002), драма

«A ring of endless light». Режисер - Грег Біман

Юна Вікі є головним персонажем цього фільму. Вона спрямовується на узбережжі, бажаючи залікувати рани душі після того, як помер улюблений дідусь. Тим часом, подорож перевтілюється в щось більше, ніж прості канікули на пляжі. Вікі в собі відкрила дивовижні здібності - вона вміє спілкуватися з дельфінами. Тепер дівчина повинна не тільки більш ретельно познайомитися з цими чудовими тваринами, але й убезпечити їх від браконьєрських нападок.

7. «Сонячні канікули» (2001), драма

«Holiday in the sun». Режисер - Стів Пурсел

Сестри-близнята відправилися на канікули. Пишна тропічна природа, водні забави і маса інших розваг - це зовсім не погано! Симпатичні хлопці додали гостроти вражень! А вже з суперницями вони завжди расправялісь легко! Додатково до всього їх чекала справжня пригода! Буде чим здивувати друзів.

 

Як ми писали раніше, у червні Україна традиційно відзначає День Святої Трійці і День Конституції, які є офіційними вихідними. Тому в наступному місяці в 2020 році в українців буде два затяжних вікенди

Читайте також: ТОП-5 фільмів про поїзди для перегляду на вихідні