В Мінекономіки планують запровадити заходи для підтримки українських виробників
Серед ключових короткострокових заходів – захист від імпортних альтернатив, зокрема, проведення антидемпінгових розслідувань та надання доступу до державних закупівель
news-image

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що запроваджуватиметься низка заходів для підтримки українських виробників та тих компаній, які працюють в країні.

Про це він розповів під час прямого ефіру ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", йдеться на сайті міністерства, пише «Є!».

За його словами, серед ключових короткострокових заходів – захист від імпортних альтернатив, зокрема, проведення антидемпінгових розслідувань та надання доступу до державних закупівель. 

Наша мета – це активізація антидемпінгових розслідувань, вихід на збалансовану торгівлю з іншими країнами, більш швидкий перехід на стандарти Євросоюзу, посилення імпортозаміщення та удосконалення системи державних закупівель, - озвучив Петрашко.
 

Він розповів, що середньострокові і довгострокові заходи розподілені за галузевим та функціональним принципом . Галузеві заходи охоплюють промисловість, сільське господарство, енергетику, транспорт та інфраструктуру, інформаційно-комунікаційні технології, сферу послуг. 

Функціональні заходи включають підтримку МСБ, стимулювання міжнародної торгівлі, залучення інвестицій, розвиток інновацій, розвиток ринку праці, розумне регулювання економічної діяльності.

Усі заходи базуються на трьох основних параметрах – це доступ до фінансування, доступ до ринків і збереження сталого розвитку, - резюмував міністр.

Як повідомлялося раніше, у Сполучених Штатах з 28 травня в ході масових заворушень було затримано більше 1,3 тисячі осіб. Затримання проводилися як мінімум в 16 американських містах

Читайте також: Кабмін розписав життя українців на час пандемії: є 3 сценарії