Суспільство
2 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

США почали скуповувати український мед 

Україна в перші місяці 2020 року помітно збільшила експорт натурального меду. За січень-квітень-2020 Україна продала за кордон 22,553 тисячі тонн натурального меду на суму 36,5 мільйонів доларів. У грошовому еквіваленті це на 12,8% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Найбільша частка експорту вітчизняного меду припадає на квітень.

Чорнобильську зону відчуження відкрили для туристів 

Чорнобильську зону відчуження офіційно відкривають для відвідування в умовах карантину. Але існуватимуть певні обмеження: під час відвідин зони будуть діяти правила, пов’язані із карантином.

4 – 5 червня планується престур для журналістів.   

У Києві відкрили унікальну виставку «Аліса в країні див», для створення якої використали 50 тисяч квітів

У київському парку «Перемога» відкрили унікальну виставку квіткових інсталяцій, присвячену роману «Аліса в країні див». Виставка об’єднує 5 локацій з 3D-об’єктами та фотозонами.

Для створення виставки працівники КО «Київзеленбуд» використали більше 50 тисяч квітів. 

Українські аграрії побили експортний рекорд

У квітні 2020 року Україна експортувала рекордну кількість соняшникової олії. Історичне досягнення буде встановлено і за підсумками 2019/2020 маркетингового року. 

Український експорт соняшникової олії у квітні-2020 сягнув показника 717 тисяч тонн. "Це рекорд поставок нашого масла за кордон", – стверджує генеральний директор асоціації "Укроліяпром" Степан Капшук.

На Волині до нового навчального року завершать будівництво школи 

У загальноосвітній школі села Луків Турійського району, де сьогодні триває будівництво навчальних приміщень, 60 % робіт вже виконали.

Зводиться об’єкт в рамках програми «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість – 27 млн 726 тис. грн. Розпочали будувати у 2018-му році. До слова, це перше масштабне будівництво у населеному пункті з 1956 року. Як відзначив головний підрядник, орієнтовний термін завершення – до 1 вересня 2020-го року.

В Україні відновили роботу міжобласні автобусні рейси 

1 червня, після ослаблення карантинних обмежень відновили роботу перші міжобласні автобусні рейси

Людей досить багато. Ми поспілкувалися з водієм автобуса з Києва в Одесу, він сказав, що посадка з 30 місць - 27. Це, каже, рекорд для такого першого виїзду, ще й після карантину. Що стосується спеціальних заходів обережності, то вони дотримуються на 100%", - сказав він.

Всі водії в захисних масках і рукавичках, поруч є антисептики. Пасажири також забезпечені антисептиками.

Уже працюють 73% ресторанів 

З квітня кількість активних вакансій збільшилась більш ніж на 30%, працюють 73% ресторанів від тих 100%, які працювали до карантину. Український бізнес починає виходити з карантину - з квітня кількість активних вакансій збільшилась більш ніж на 30%, працюють 73% ресторанів від тих 100%, які працювали до карантину.

У Парижі через рік після пожежі відкрили площу перед Нотр-Дамом 

У Парижі в неділю, 31 травня, вперше з квітня 2019 року відкрито площу перед собором Паризької Богоматері. перед тим, як відкрити площу перед Нотр-Дамом, паризька мерія відзвітувала про ретельне очищення території. Бруківку обробили мийним засобом, розпилюючи його під "дуже високим тиском". Лавки і горщики із рослинами покрили спеціальним гелем, а верхні 40 сантиметрів ґрунту навколо площі замінили.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Нагадаємо, штучний інтелект замінить співробітників Microsoft. Компанія Microsoft залучить штучний інтелект замінить співробітників.

Нами було перекладено та озвучено промову Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською.

Також стало відомо, що американська компанія SpaceX Ілона Маска запустила корабель з астронавтами на навколоземну орбіту. Ракета Falcon-9 з кораблем Crew Dragon успішно стартувала з космодрому на мисі Канаверал (США).