Компанія Apple виграла суд проти Європейського союзу
Ірландія програла судове засідання Apple за спірний податковий рахунок
news-image

Технологічний гігант Apple виграв судовий розгляд проти ЄС за податковий рахунок в розмірі 13 млрд. євро. Комісія Європейського союзу не надала достатніх доказів, що підтверджують рішення 2016 року про те, що компанії Apple в Ірландії були надані несправедливі податкові пільги, заявив суд. Про це повідомляє інформаційний ресурс MarketWatch, пише «Є!».

Генеральний суд Європейського союзу, один з вищих судів Європи, скасував постанову про податковий рахунку для Apple і зобов'язав Ірландію повернути гроші. Суд заявив, що Ірландія повинна буде повернути Apple податки, що покривають 2003-2014 роки в розмірі 13 мільярдів євро плюс відсотки.

Apple привітала рішення суду.

Ми дякуємо Генеральному суду за його час і розгляд фактів. Ми раді, що він анулював справу Комісії. Ми пишаємося тим, що є найбільшим платником податків у світі, оскільки знаємо, яку важливу роль податкові платежі відіграють у суспільстві. За останнє десятиліття Apple заплатила понад 100 мільярдів доларів прибуткових податків по всьому світу і ще десятки мільярдів інших податків", - заявив представник компанії.

Європейська комісія може оскаржити це рішення в Європейському суді, і виконавчий віце-президент Маргрет Вестагер заявила, що на даний момент рішення щодо подальших дій обговорюються.

Також читайте: У Черкасах заступник мера пішов на зустріч — і зник. Його розшукує поліція

Читайте також:Apple виплатить $ 500 млн штрафу за cповільнення роботи старих iPhone