Україна
29 вересня 2022
Зимовий тактичний одяг ЗСУ: куртка чи бушлат? Як обрати
Насправді з’ясувати, що краще – бушлат чи куртка, важко, адже ці моделі верхнього одягу мають різні властивості й виконують різні завдання.
news-image

Ще нещодавно поняття зимового тактичного одягу було відоме лише тим чоловікам, яких приваблював активний відпочинок. Сьогодні про нього знає майже кожен, адже з початком російської агресії в Україні багато громадян захищає Україну на передовій. Тепер такі речі, як осіння куртка піксель, зимовий бушлат ЗСУ вмить стали життєво важливою необхідністю. Обирати військову екіпіровку слід дуже ретельно, адже між куртками та бушлатами є різниця. Яка вона? Розповідають експерти з розробки одягу для ЗСУ.

Тактична куртка та бушлат: в чому різниця?

Задача будь-якого теплого одягу полягає в захисті від холоду та вологи. Але рівень цього захисту може біти різним.

  • Характеристики куртки піксель

Тактичні куртки для ЗСУ розроблені для використання у міжсезоння, тому з приходом осені краще обрати саме цей варіант одягу. Такі моделі чудово захищають від помірно низьких температур. Завдяки використанню при пошитті плащової тканини, куртка залишається водостійкою навіть у сильний дощ. Від вологи одяг захищений не тільки ззовні. Потраплянню дощу під куртку запобігає наявність коміру-стійки та ущільнювачів на рукавах, які гарантують їх прилягання до тіла. Також, куртки утеплюються флісом всередині для додаткового комфорту бійця. Серед переваг саме тактичної куртки піксель слід зазначити те, що вона не заважає рухам. Ця властивість особливо важлива під час виконання бойових завдань.

  • Властивості бушлата

Загалом, бушлат можна назвати теплішою версією осінньої куртки. Покращення теплоізоляційних властивості бушлату досягається завдяки використанню синтепону, який утеплює одяг, але майже не збільшує його вагу. Ще одна перевага сучасного спорядження для військових – використання для пошиття зносостійкого матеріалу Грета. Бушлати не мають водонепроникних властивостей, адже взимку, за відсутності дощів, більш актуальною залишається спроможність одягу зігрівати. Проте, завжди є можливість використовувати бушлат разом з додатковим дощовиком. Ще одна особливість – збільшений об’єм, який більше підходить для чергування та відпочинку.

Після вивчення особливостей, притаманних курткам та бушлатам, стає зрозумілим – ці моделі не можуть замінити одна одну, адже умови їх використання різні. Отже, для того, щоб захист військового був максимальним, йому необхідно купити тактичну куртку та теплий бушлат на зиму.

Підготовлено за матеріалами Українського бренду Uї