Світ
4 березня 2015
60% росіян виступили проти введення російських військ на Донбас
Лише 25% респондентів бачать в цьому необхідність
news-image

У разі відновлення військових дій на південному сході України вводити туди російські війська не слід, впевнені 60% респондентів. Кожен четвертий (25%) бачить в цьому необхідність, 16% вагалися з відповіддю.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Интерфакс".

За даними опитування, більшість росіян (60%) не згодні з думкою, що між Росією і Україною йде війна. 34% дотримуються протилежної позиції, 7% вагалися з відповіддю.

Конфлікт на південному сході України призведе до того, що самопроголошені "Донецька" і "Луганська народні республіки" будуть існувати як незалежні держави, подібно Придністров'ю, Абхазії і Південній Осетії, вважають 38% росіян, опитаних соціологами.

Прихильників подібного сценарію стало більше в порівнянні з вереснем минулого року на вісім процентних пунктів (30%), показало опитування, проведене 20-23 лютого серед 1600 осіб у 134 населених пунктах 46 регіонів РФ.

Кожен п'ятий (18%) думає, що "ДНР" і "ЛНР" залишаться у складі України на правах широкої автономії.

У тому, що це протистояння затягнеться на багато років, подібно палестино-ізраїльському конфлікту, упевнені 12% росіян. Входження регіонів до складу Росії прогнозують 9%, а ще 3% вважають, що Донецька і Луганська області залишаться з Україною на правах звичайних регіонів.

Не змогли відповісти 20% респондентів.

Разом з тим, відзначимо, що дані січневого опитування відмічали 70% незгодних з введенням військ на Донбас росіян.