Події
10 серпня 2020
Акція солідарності з білоруським народом. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на акції протесту і проводить трансляцію.
news-image

Зараз біля посольства Білорусі в Києві проходить акція солідарності з білоруським народом "Живе Білорусь".

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на акції протесту і проводить трансляцію.

Як зауважує наш кореспонеднет, поки що не дуже людно, журналістів навіть більше ніж присутніх активістів.

Люди збентежені нічними подіями в Білорусі. Вони виступають проти незаконних затримань активістів, побиття та арешти громадян. 

Люди прийшли за власною ініціативою, їх не збирали громадські організації чи партії, тому й чисельність не дуже вилика.  Активісти кажуть, що білоруси налаштовані дуже рішуче. 

Нардеп Гончаренко привітав присутніх і сказав,  що українці хочуть бачити Білорусь членом європейської родини. Зараз білоруси мають шанс змінити хід історії, змінити напрямок руху від диктатури до демократичної європейської держави. Також наголосив, що вже зареєстровано  проєкт постанови у Верховній Раді  визнати нелигітимними вибори в Білорусі. Вимагати реакції інших країн. 

Ми впевнені, що Білорусія переможе", - підкреслив нардеп.

Активістка з Білорусі каже, що затримали її друзів, знайомих її дочки. Вона наголошує, що це не проплачені тітушки, а свідомі громадяни країни, які хочуть нормального життя і виступають проти диктатури Лукашенка.  

Наш кореспондент поспілкувалась також з представником з Білорусі на акції. Чоловік розповів, що вчора не зміг проголосувати, так як була дуже велика черга і він просто не встиг до закриття. Також він сказав, що не голосував би за діючого президента. 

Активісти почали палити фаєри та скандувати "Живе Білорусь".

Зараз складають петицію, яку підписують присутні. ЇЇ передадуть послу Білорусі в Україні. Хоча люди зневірені, що це дасть результат, але все ж підписують.

Поліція почала перевіряти документи в присутніх. Люди вигукують "Ганьба" через те, що було затримано кілька осіб. Поліція запевняє, що ці люди мали влаштувати провокацію і повели їх до автозаку. Активісти кидали яйця в знак протесту. 

Радимо почитати: Гаряча ніч в Білорусі. Фото та відео.

Зазначимо, що штаб Світлани Тихановської повідомив, що вона перемогла на 20 виборчих дільницях в Мінську.

Читайте також:Володимир Омелян: «Події в Білорусі вкотре підтверджують просту тезу - жоден диктатор не готовий до демократичних виборів»