Суспільство
6 березня 2015
В Одеській області провалена четверта хвиля мобілізації
У Болградському районі (Одеська область) призвали всього трьох людей, і тих звільнили в запас
news-image

В Одеській області провалена четверта хвиля мобілізації, в ході якої планувалося призвати чотири тисячі осіб, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Кореспондент.

"У Болградському районі призвали лише трьох людей, і тих довелося звільнити в запас за станом здоров'я в ході медичної комісії. Така ж ситуація складається і в інших районах області - в Ізмаїлі вдалося призвати двох, в Саратському районі - сімнадцять, а в Ренійському - дев'ять осіб", - повідомив заступник військового комісара області Владислав Мусейко.

За словами офіцера військкомату, однією з причин провалу мобілізації став саботаж місцевої влади, яка надає неправдиві відомості про місцеперебування військовозобов'язаних.

"Ці дії погрожують кримінальною відповідальністю. Нам необхідно доукомплектувати збройні сили", - наголосив він.

В той же час відомо, що такі області як Дніпропетровська, Полтавська, Кіровоградська, Вінницька, Хмельницька, Рівненська виконали, а в деяких областях, навіть перевиконали план з поставки мобресурсів.

Як повідомляли в Міноборони, станом на 3 березня перший етап четвертої хвилі часткової мобілізації виконаний на 90%, на черзі - новий етап.

Нагадаємо, що 14 січня президент Петро Порошенко підписав указ про четверту хвилю мобілізації. Мобілізація буде проводитися протягом 2015 року в три черги протягом 210 діб. Нова хвиля мобілізації в Україні почалася 20 січня, в її ході планується призвати на службу близько 50 тисяч осіб - як військовослужбовців запасу, так і солдатів-строковиків.

Читайте також: Порошенко посилив відповідальність військовослужбовців та мобілізованих