Суспільство
16 березня 2015
Скучили за Йосипом: У російському регіоні встановлять меморіальну дошку на честь Сталіна
Ініціатива виходить від місцевої ради ветеранів
news-image

Меморіальна дошка пам'яті Йосипа Сталіна буде встановлена до святкування 70-річчя Перемоги в Уссурійську Приморського краю за ініціативою місцевої ради ветеранів, повідомила в понеділок прес-секретар уссурийской міської думи Світлана Лібак, повідомляє Є | Єдність.інфо.

"Раніше уссурійський рада ветеранів виступила зі своєю пропозицією увічнити пам'ять Йосипа Сталіна та встановити меморіальну дошку. Це питання обговорювалося робочою групою при голові Уссурійського міського округу, і представники ветеранських, громадських організацій та різних політичних партій підтримали цю ідею", - сказала Лібак.

За її словами, меморіальна дошка буде встановлена ​​в другій половині квітня на кошти, зібрані громадськими діячами. Вже затверджено ескіз меморіальної дошки і йде офіційне оформлення місця розташування.

"Дошка буде встановлена ​​на будівлі, де раніше розташовувався Гарнізонний будинок побуту. Зараз тут знаходиться торговий центр. Це місце розташування пояснюється і тим, що вулиця Ленінградська колись носила назву Сталінградська", - зазначила Лібак.

Нагадаємо, період правління Сталіна в СРСР супроводжували масові політичні репресії. Кількість безпосередніх жертв репресій обчислюється мільйонами. Крім того, дослідники вказують на серйозні негативні наслідки, які ці репресії мали для радянського суспільства в цілому, його демографічної структури.

Читайте також: Держдума Росії не стала перейменовувати Волгоград на Сталінград