Економіка та бізнес
16 березня 2015
Кредитори України не погоджуються списати основну суму боргу - Financial Times
Найбільші кредитори України об'єдналися і найняли фінансових консультантів для підготовки до переговорів з Києвом
news-image

Видання The Financial Times повідомило, що найбільші кредитори України об'єдналися і найняли фінансових консультантів для підготовки до переговорів з Києвом про реструктуризацію боргів.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на LB.ua.

Зовнішні кредитори, які контролюють понад 50% суверенних зобов'язань України за єврооблігаціями, найняли консультанта з групи Blackstone. Таким чином, вони мають право провести або заблокувати реструктуризацію боргів. На чолі блоку - найбільший кредитор України - компанія Franklin Templeton, яка контролює близько 7 млрд дол. суверенних зобов'язань.

За інформацією Financial Times, власники паперів не хочуть погоджуватися на списання основної суми боргу і вважають, що заявлений масштаб скорочення виплат (приблизно 15 млрд дол.) занадто великий.

Також кредитори почали розглядати сценарій на випадок відмови Росії від участі в запропонованій реструктуризації паперів, загальна сума яких складає більше 17 млрд дол.

Нагадаємо, 13 березня Україна почала переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу. За словами міністра фінансів Наталії Яресько, домовленість з кредиторами щодо реструктуризації може бути досягнута протягом двох місяців. Мінфін має намір реструктуризувати євробонди Ощадбанку, Укрексімбанку, "Укрзалізниці" та Києва.