Світ
17 березня 2015
У Лівії звільнили викрадених українських лікарів
У МЗС в черговий раз попросили українських громадян уникати поїздок до Лівії
news-image

У Лівії звільнили 15 українських лікарів, викрадених бойовиками, пов'язаними з «Ісламським державою» (ІД). Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт МЗС України.

«Завдяки оперативним заходам, вжитим Міністерством закордонних справ України та посольством України в Лівії, українські громадяни в цей же день були звільнені і повернені до місця їх попереднього перебування в Лівії», - йдеться в офіційному коментарі.

У міністерстві в черговий раз попросили українських громадян уникати поїздок до Лівії, а тим, хто там знаходиться, - негайно залишити її територію.

Дипломатичне представництво України в Лівії підтримує постійний зв'язок з групою лікарів. 15 лікарів, які працювали в лівійській лікарні «Ібн Сіна», були викрадені 16 березня бойовиками, пов'язаними з ІД.

Раніше повідомлялося, що джихадисти захопили в лівійському місті Сирті кілька лікарів-іноземців, серед яких - громадяни Філіппін і України.

Влітку 2014 ІД встановила контроль над частиною територій Сирії та Іраку і проголосило там халіфат зі столицею в Мосулі. Деякі ісламістські угруповання в Африці і на Близькому Сході присягнули на вірність ІД. 

У Лівії існує двовладдя: один парламент, обраний загальним голосуванням, діє в Тобруке, на сході країни. Другий, проісламським, - Загальний національний конгрес - в Тріполі.

Читайте також:Україна очолила сумний рейтинг викрадень журналістів