Світ
18 березня 2015
МВФ скаржиться, що Греція - "найважчий клієнт" за 70 років роботи фонду
В Єврокомісії допускають вихід Греції з єврозони
news-image

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) заявили колегам з єврозони, що Греція є "найважчим клієнтом" з усіх, з ким фонду доводилося мати справу за 70 років своєї історії, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

У ході нетривалого і вельми емоційного селекторної наради у вівторок представники МВФ, Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Європейської комісії (ЄК) висловлювали обурення у зв'язку з недотриманням Грецією умов лютневої угоди щодо продовження терміну дії міжнародної фінансової допомоги.

Учасники обговорення стверджували також, що Греція ухиляється від співпраці в кредиторами, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на LB.ua.

Так, представники міністерства фінансів Німеччини назвали спроби переконати уряд Греції в необхідності жорсткої економії безплідними, порівнявши їх з їздою на дохлому коні. Команда з МВФ оголосила, що ставлення Греції до кредиторів є неприйнятним.

Читайте також:Влада Греції погрожує референдумом по виходу з єврозони

Серед аналітиків і чиновників зростає стурбованість непоступливістю грецького кабінету на чолі з Алексісом Ціпрасом, яка може призвести до того, що Греція покине єврозону. Такі побоювання в останні дні висловили, зокрема економісти Morgan Stanley, UniCredit і Fitch Ratings.

Зокрема, член Єврокомісії з економічних та фінансових питань П'єр Московісі в інтерв'ю виданню Die Welt в середу допустив можливість виходу Греції з єврозони.

"Ми не будемо прагнути затримати Грецію в зоні євро за всяку ціну, а тільки в разі виконання строгих норм, прийнятних для обох сторін", - заявив він.