Суспільство
18 березня 2015
Чисельність ЗСУ протягом місяця досягне 250 тис. осіб
Зараз у складі Збройних сил нараховується близько 230 тис. осіб
news-image

Чисельність Збройних сил України досягне 250 тис. осіб протягом місяця, заявив міністр оборони Степан Полторак, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про місяці", - сказав Полторак в середу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів про те, коли буде досягнута запланована чисельність ЗСУ в 250 тис. осіб.

За його словами, зараз у складі Збройних сил близько 230 тис. осіб, але у зв'язку з комплексом заходів щодо мобілізації запланована цифра в 250 тис. буде досягнута.

5 березня Верховна Рада прийняла президентський закон про збільшення чисельності Збройних сил України до 250 тис. осіб, з них 204 тис. військовослужбовців.

Як наголошується в тексті документа, "в особливий період чисельність Збройних сил України збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України".

Читайте також:Міноборони значно збільшило кількість військовослужбовців на сході

"Верховною Радою України була затверджена чисельність ЗСУ у 2012 році в межах 184 тис. осіб. З початком особливого періоду, враховуючи загрози нацбезпеці України у військовій сфері, які носять довгостроковий характер, у ЗСУ формуються два управління оперативних командувань, 11 бригад, 4 полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот та 13 взводів різного призначення ", - сказано в пояснювальній записці.

Згідно з інформацією, для своєчасного розгортання певних угруповань військ ЗСУ необхідно утримувати чисельністю 250 тис. осіб.