Економіка та бізнес
20 березня 2015
В.о. голови "Укрзалізниці" звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці
Південно-Західна залізниця вважає накази Бланка незаконними
news-image

Виконуючий обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" - заступник голови комісії з реорганізації Максим Бланк розпорядився звільнити керівний склад Південно-Західної залізниці. Про це йдеться в повідомленні ПЗЗ на її сайті.

Південно-Західна залізниця вважає накази Бланка незаконними, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ЦТС.

"Південно-Західна залізниця інформує що в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Бланком М.І. 19.03.2015 р. видані злочинні накази про звільнення з 19.03.2015 р. керівного складу Південно-Західної залізниці. Дані накази є злочинними, такими, які прямо суперечать законам України і створюють реальну загрозу національній безпеці України ", - наголошується в прес-релізі.

Прес-служба зазначає, що відповідно до статті 4 закону "Про залізничний транспорт", призначення керівників залізниць має здійснюватися рішеннями Кабінету міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту.

Розпорядження Бланка направлено на адресу начальника служби кадрової та соціальної політики ПЗЗ Дронової А.В., якій наказано звільнити першого заступника начальника Івана Федорко, головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту Віктора Дзюник, головного інженера-першого заступника начальника Володимира Осовик, замначальника Івана Антонюка, директора з фінансових та економічних питань Сергія Горілея, начальника фінансово-економічної служби Ірину Василюк, директора з будівництва Олександра Погрібного.