Економіка та бізнес
20 березня 2015
Працівники Одеського НПЗ просять націоналізувати підприємство
Губернатор області також висловився за якнайшвидший перехід заводу під контроль держави
news-image

Працівники ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" просять націоналізувати підприємство, заявив голова Одеської обладміністрації Ігор Палиця на прес-конференції в четвер.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Працівники, страйкуючі, звернулися до нас з проханням, щоб держава скоріше націоналізувала підприємство і швидше почала платити за утримання пожежної охорони, і турбувалася про безпеку заводу", - сказав він щодо акції протесту співробітників НПЗ, що відбулася напередодні.

Палиця також висловився за якнайшвидший перехід заводу під контроль держави, що, зокрема, дасть можливість забезпечити необхідний рівень безпеки на НПЗ, а також за якнайшвидше завершення кримінального провадження, пов'язаного з підприємством.

Як повідомлялося, восени 2014 року силовики взяли під охорону нафтопродукти на Одеському НПЗ. Перед цим прокуратура Одеської області звернулася до суду і добилася рішення про державну охорону цих нафтопродуктів. Спроби представників заводу оскаржити це рішення в апеляційному порядку не увінчалися успіхом. У свою чергу на Одеському НПЗ заявляли, що нафтопродукти, які зберігаються там хочуть викрасти, а події на заводі можуть призвести до екологічної катастрофи.

Через деякий час нафтопродукти були перекачані на територію компанії "Синтез Ойл".

Читайте також:В Одесі приховують масштаби аварії на НПЗ

Ці події також прокоментував голова Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський, якого низка ЗМІ називає ініціатором дій силовиків. У коментарі російському телеканалу "Дождь" він повідомив, що нафтопродукти будуть відправлені на склади держпідприємства "Укртранснафтопродукт" з метою запобігання подальшому вивезенню арештованого на заводі палива в інтересах бізнесмена Сергія Курченко, що знаходиться зараз в Москві.

Коломойський також виступив за закриття Одеського НПЗ.

"Це не наш завод і нас він не цікавить, у нас є недовантажений Кременчуцький завод, а Одеський НПЗ треба закрити, щоб не псувати екологію Одеси. Вона повинна бути блискучою після втрати Криму", - заявив він.