Суспільство
21 березня 2015
Хвиля любові до Путіна захлеснула Росію
В сучасній Росії все частіше проявляють свою любов до Володимира Путіна
news-image

Сувенірна продукція із зображеннями російського президента наповнила магазини. Все це злегка нагадує радянські часи з їх культом особистості, пише Єдність.інфо.

Мова йде не тільки про бюст і портрети російського президента, що продаються в сувенірних крамницях. Його зображення - всюди, починаючи від одягу і посуду і закінчуючи чохлами для мобільних телефонів і комп'ютерів. 

Володимир Павлов, продавець сувенірного магазину, що кишить найрізноманітнішими товарами із зображеннями російського президента, каже: «У нас є чохли для мобільних телефонів, кружки, медалі з Путіним».

Він пояснює попит на подібні товари зростанням популярності російського президента:

«Більшість росіян вважають Путіна національним героєм, який люто відстоює національні інтереси і захищає Росію від посягань Заходу. Заходу не потрібна сильна Росія, він хоче послабити її і вводить проти неї санкції».

Іноді затяте прагнення російських громадян висловити свою любов до президента приводить до цікавих курйозів. Співробітниця салону краси Галина Іванова розповіла, що багато дівчат, які приходять зробити манікюр, просять «наклеїти Путіна» їм на нігті. Галина каже: 

«Спочатку ми не надавали подібну послугу, але потім вирішили задовольнити бажання клієнтів і спеціально для нашого салону замовили наклейки із зображенням президента». За її словами, вік дівчат, які звертаються з подібними проханнями, коливається від 18 до 30 років.

Вчителька середньої школи Ірина Дмитрівна так пояснює цей феномен:

«Загрози, що стоять перед Росією, відродили у росіян національні та націоналістичні почуття. Молоді люди стали проявляти інтерес до політики і міжнародним подіям. Часто вони не знають, як ще висловити свої патріотичні почуття і вдаються до таких дивних способів ».