Світ
24 березня 2015
Джолі пройшла процедуру видалення яєчників через ризик розвитку раку
За словами актриси, в її родині у трьох жінок був рак, а мама померла від раку яєчників, тому ризик захворювання великий
news-image

Голлівудська актриса і режисер Анджеліна Джолі повідомила про операцію з видалення яєчників і маткових труб в якості попередження розвитку раку, йдеться у її колонці в The New York Times, пише Є | Єдність.інфо.

Недавні аналізи показали наявність невеликого числа маркерів, які можуть свідчити про ранню стадію раку. При цьому мова про злоякісні новоутворення не йде, проте, порадившись з декількома лікарями, Джолі прийняла рішення видалити яєчники і маткові труби, щоб виключити можливість розвитку захворювання в майбутньому. За словами актриси, в її родині у трьох жінок був рак, а мама померла від раку яєчників, тому ризик захворювання великий.

Операція була проведена минулого тижня. Джолі повідомила, що це менш складна операція, ніж мастектомія, яку їй провели два роки тому, але наслідки цього хірургічного втручання більш серйозні: видалення яєчників призводить до штучної менопаузі і гормональних змін.

Джолі написала, що більше не зможе мати дітей і з її тілом, ймовірно, будуть відбуватися зміни, але вона готова до цього і має намір шукати природні способи зміцнення імунітету. Для актриси головним мотивом стали її діти, які тепер ніколи не скажуть, що втратили матір через рак яєчників.

Актриса підкреслила, що її випадок не є сигналом для всіх жінок робити точно так само в подібній ситуації. Є безліч різних опцій в залежності від індивідуальних випадків, написала актриса, зазначивши, що лише хоче сказати, що знання - це сила, і потрібно дбати про своє здоров'я.

Читайте також: Анджеліна Джолі - найшанованіша жінка у світі