Війна
25 березня 2015
«Міністр оборони ДНР» пішов у відставку
news-image

Змінивши Стрєлкова на цій посаді 41-річний Володимир Кононов є уродженцем Луганської області,  за фахом він педагог і авіатехнік, має 20-річний стаж спортивного тренера, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на «Інформатор».

У повідомленні сепаратистського новинного порталу «Новоросія» про причини відставки Кононова не говориться.

У свою чергу інформовані джерела не виключають, що посаду тимчасово виконуючого обов'язки «міністра оборони» "ДНР" займе Едуард Басурін. Примітно, що на території "республіки" в останні дні відзначаються активні бої, які свідчать, що від «стрілківців» позбуваються.

«Стрілківцями» називають тих, хто поділяє ідею Гіркіна про створення «Новоросії» в складі РФ. Вони відмовляються підкорятися командирам Збройних сил РФ, в результаті чого знаходяться в опалі. Російські спецслужби по можливості усувають командирів «стрілківців» різними методами.

Напад на загін таких «стрілківців» відбувся в Донецьку 18 березня. Частина загону була захоплена. "Стрілківці» у цій перестрілці понесли втрати. Очевидно, після утримання в підвалі через декількох діб їх відправлять на передову - в район селищ Водяне, Піски або Спартак.

Раніше група «ІС» повідомила, що "МГБ ДНР" посилено шукає "українських шпигунів і коректувальників".

Читайте також:Стрєлков обідився на Росію через те, що йому навіть не подякували за "виконану роботу"