Шоу-біз та культура
25 березня 2015
Російський серіал «Батьківщина» - повний клон американської стрічки
У російській «Батьківщині» все американське - крім ляпів
news-image

Широко розрекламований російський серіал «Батьківщина» - практично повний клон однойменної американської стрічки повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Corriere della Sera.

І хоча «покупні» ідеї - поширена практика в сучасному кінематографі, творці картини скопіювали заокеанський оригінал до дрібниць. Лише кіноляпи в багатосерійній драмі - «власного виготовлення».

Нещодавно на російському телебаченні вийшов новий серіал «Батьківщина», який вже встигли охрестити «путінської версією» американського серіалу «Чужий серед своїх». Видання Corriere della Sera відзначає, що в самому факті запозичення ідеї немає нічого незвичайного, зрештою, американські режисери також запозичили її у ізраїльтян. Проте російська версія стала майже точною копією «Чужого серед своїх», пише італійська газета.

«Подібностей з американським серіалом дуже багато. І вони кидаються в очі », - пише видання, зазначаючи, що скопійовано все - від типажів героїв до послідовності сюжетних ходів.
«Навіть довжина бороди у російського аналога Сола Беренсона така ж», - пише видання, додаючи, що лише Володимир Машков виглядає «менш чуттєвим», ніж його колега Деміен Льюїс.

 
Втім, є й трохи відмінностей. У першу чергу видання вказує на деякі ляпи. Зокрема, в серіалі активно використовуються мобільні телефони, хоча події відбуваються в 1999 році. Крім того, російські кінематографісти постаралися звести до мінімуму всі постільні сцени, навіть незважаючи на те, що вони, як стверджує Corriere della Sera, досить важливі для сюжету.
 
Крім того, «Чужий серед своїх» - це відкрита критика американської політики. Італійська газета відзначає, що поки неясно, чи буде в російській версії аналогічна ідея. Однак деякі вважають, що це цілком можливо, оскільки в 1999 році Володимир Путін ще не був президентом.