Війна
29 березня 2015
Буряти-найманці прибули до Іловайська - штаб АТО
З Росії до окупованого бойовиками "ДНР" Іловайська (Донецька обл.) 26 березня прибули 600 бурятів-найманців.
news-image

Про це заявив заступник командувача антитерористичної операції (АТО) полковник Валентин Федичев, передає Єдність.інфо з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

"Ми спостерігаємо, як козачків так званого "Великого війська Донського" поступово заганяють у "стійло" 1 і 2 АК "ДНР" і "ЛНР". Служіть, козачки, інтересам російських генералів і забудьте про свою мрію про вільну козацьку республіку від Дону до Волгограда", - сказав Федічев, зазначивши, що в Горлівку 25-26 березня прибули 200 козаків зі стрілецькою зброєю.
"Ваша козача доля російських кураторів на українському Донбасі хвилює не більше, ніж доля 600 російських найманців бурятської зовнішності, які 26 березня прибули в залізничному ешелоні на станцію Іловайськ", - додав заступник командувача АТО.

"Також повідомляємо, що чеченсько-кадирівським найманцям, які прибули на територію Східної України, глибоко наплювати на ідеї "російської весни" і "Новоросії". Їх цікавить особисте збагачення. 25 березня зафіксований факт мародерства чеченцями-кадировцями (не представниками волелюбного чеченського народу), які намагалися вивезти на металобрухт обладнання нафтобази в Краснодонському районі", - підкреслив Федічев.

Нагадаємо, за даними української розвідки, станом на 12 березня у складі незаконних збройних формувань на окупованих територіях Донбасу близько 15- 20% бойовиків мають українське громадянство, решта - російські найманці.