Економіка та бізнес
30 березня 2015
У "Нафтогазі" бажають співпрацювати з "Газпромом" згідно з "зимовим пакетом"
"Нафтогаз України" направив Газпрому лист з пропозицією продовжити дію "зимового пакета" до кінця наступного осінньо-зимового періоду.
news-image

Як передає  Єдність.інфо із посиланням на прес-службу НАК, 27 березня українська сторона отримала від віце-президента Єврокомісії Мароша Шевчович лист, в якому йдеться про його пропозицію російській стороні залишити в дії поточний механізм ціноутворення на російський газ, що поставляється Газпромом для українських споживачів.

"НАК" Нафтогаз України "вітає пропозицію Єврокомісії щодо продовження дії угоди, узгодженої української, російською сторонами та Єврокомісією в ході тристоронніх переговорів у Брюсселі 31 жовтня 2014 до кінця наступного осінньо-зимового періоду", - прокоментували у "Нафтогазі".

Шевчович також повідомив українську і російську сторону про готовність Єврокомісії провести тристоронню зустріч у Брюсселі в середині квітня.

Представники енергетичної компанії готові взяти участь у такій зустрічі.

Нагадаємо, у рамках "зимового пакета" Україна отримала знижку на газ у розмірі 100 доларів в обмін на погашення частини нарахованого Росією боргу.

Читайте також:Уряд зобов'язав Нафтогаз щомісяця звітувати перед Мінфіном