Політика
31 березня 2015
В ЄС незадоволені розслідуваннями України щодо Майдану
До неефективності ходу розслідування призвела відсутність координації між правоохоронними органами України.
news-image

Міжнародна дорадча група з розслідування злочинів у ході протестів на Майдані Незалежності в Києві наприкінці 2013 – на початку 2014 року вважає, що відсутність координації між правоохоронними органами України призвела до неефективності ходу розслідування, заявив глава групи Ніколас Братз.

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Forbes.

«Ефективність розслідування значною мірою залежала від тісної співпраці між слідчими органами. Відсутність такої співпраці з боку Генпрокуратури з двома іншими органами (МВС і СБУ – ред.) з точки зору нашої групи дуже серйозно негативно вплинула на ефективність розслідування», − заявив він, представляючи звіт групи на прес-конференції у вівторок у Києві.

Міжнародна дорадча група була сформована генеральним секретарем Ради Європи Турб'єрном Ягландом для спостереження за відповідністю розслідування випадків насильства, які мали місце на Україні в період із 30 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, всім вимогам Європейської конвенції про захист прав людини і прецедентного права Європейського суду з прав людини.

Читайте також: Ярош: новий Майдан може бути значно кривавішим, ніж попередній