Війна
31 березня 2015
«Банк» «ДНР» нібито знайшов можливість для здійснення переказів з Росії
"Мінфін республіки" каже одне, ЗМІ - зовсім інше.
news-image

Про це повідомляє  Є | Єдність.інфо з посиланням на  «мінфін республіки» та сайт "ОстроВ".

У систему перекладів вписано якесь російське ТОВ «Банкоматіка», розташоване в Ростові-на-Дону. За інформацією з відкритих джерел, зазначене товариство не має відношення до банківської діяльності. Однак воно «успішно впровадило і супроводжує проекти з прийому платежів за комунальні послуги, за сотовий зв'язок, за навчання, співпрацює з федеральними платіжними системами по збору платежів. Компанія «Банкоматіка» на основі своїх рішень і досвіду роботи об'єднує для співпраці роздрібні мережі прийому платежів, банки і постачальників послуг населенню», - йдеться в описі послуг ТОВ.

Адреса ТОВ «Банкоматіка» в системі «переказів в «ДНР» повинна бути зазначена відправником грошових коштів в якості «пункту одержувача». При цьому в інструкції по відправленню переказів наголошується, що вказувати його необхідно з префіксом «BNAC». Відправнику грошей з Росії в «ДНР» також потрібно вказати ПІБ одержувача та відділення «республіканського банку», в якому здійснюється виплата грошових переказів. Сума переказу не повинна перевищувати 15 тисяч російських рублів. Комісія за переказ складе 2% від суми.

В інструкції також вказаний перелік пунктів у низці російських міст, з яких можна відправити переказ на ТОВ «Банкоматіка». З'ясувалося, що за цими адресами розташовуються відділення "Юністрім" або Western Union.

Видання «ОстроВ» зателефонувало в одне з російських відділень Юністрім. Там повідомили, що в Донецьк вони гроші не відправляють, з підприємством під назвою «Банкоматіка» не співпрацюють. «Без вказівки конкретного прізвища одержувача переклад неможливий», - також повідомив представник системи Юністрім.

Яким чином гроші від одержувача в особі «Банкоматіки» з Ростова-на-Дону будуть доставлятися в «Банк «ДНР», а потім конкретному адресату, відстежити не представляється можливим. 

Читайте також: У паспортних столах "ЛНР" та "ДНР" навмисно псують українські документи (ВІДЕО)