Події
31 березня 2015
У Стамбулі радикали взяли в заручники прокурора (відео)
Група озброєних людей вимагає чесного розслідування у справі про загибель 15-річного Беркіна Ельвана, який помер під час розгону антиурядових протестів у 2013 році.
news-image

31 березня у Стамбулі група озброєних радикалів захопила в заручники прокурора Мехмета Селіма Кіраза, який займається справою про загибель під час масових протестів 2013 року 15-річного Беркіна Ельвана. Про це повідомили міжнародні ЗМІ, передає Є | Єдність.інфо.

Згідно з повідомленням, посадовця захопили просто в приміщенні суду Стамбула, де працював Кіраз. Озброєні люди, які назвалися представниками лівого марксистського революційного руху, вимагають справедливого покарання для поліцейських, які використали проти маніфестантів газові гранати. За попередніми даними, саме через це 15-річний протестувальник Ельван зазнав поранень, несумісних з життям.

Радикали, які взяли в заручники прокурора, записали відео з ультиматумом. Вони погрожують вбити посадовця, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

Турецька поліція оточила будівлю суду та евакуювала звідти людей. Правоохоронці намагаються проводити переговори з терористами, проте ті заявляють, що стоятимуть до кінця.  

Читайте також: Кримські татари в Анкарі влаштували мітинг під російським посольством