Рінат Ахметов купив частину «МТС Україна»
Компанія будує 3G-мережу.
news-image

Компанія «МТС Україна» підписала договір про продаж частини фіксованого бізнесу оператору Vega (ПрАТ «Фарлеп-Інвест», яке належить групі СКМ бізнесмена Ріната Ахметова), інформує Є | Єдність.інфо з посиланням на  прес-службу мобільного оператора.

«МТС Україна» надавала послуги фіксованого доступу до інтернету і фіксованої телефонії абонентам в Одеській області та Києві, проте ці послуги для компанії не є профільними, говориться в повідомленні.

Напередодні активного будівництва 3G-мережі продаж фіксованого бізнесу дозволить компанії «МТС Україна» зосередитися на основній діяльності - мобільному зв'язку, зокрема, на наданні послуг швидкісної бездротової передачі даних», - сказали в прес-службі.

Компанія буде обслуговувати абонентів фіксованого доступу до інтернету до 30 квітня поточного року, фіксованої телефонії - до 30 червня.

Національна комісія з регулювання зв'язку та інформатизації наприкінці лютого провела аукціон з продажу трьох ліцензій на надання послуг мобільного зв'язку в стандарті 3G. Перший пакет частот за 3,355 млрд грн придбала компанія «Астеліт» (оператор Life), другий - «МТС Україна» за 2,715 млрд, третій - «Київстар» за 2,705 млрд.

Читайте також: Стало відомо, скільки Ахметов втратив грошей за 2014 рік