Події
7 квітня 2015
Будівлю Ради оточено броньованими КрАЗами
Крім того, розпочався мітинг - "Свобода" пікетує будівлю парламенту
news-image

До будівлі Верховної Ради підтягнули нові броньовані КрАЗи. Про це в Twitter заявив депутат Київської обласної ради Олександр Аронець (ВО "Свобода"), передає Є | Єдність.інфо.

"Ось такі новенькі броньовані КрАЗи оберігають ВР ..." - написав Аронець.

Як відомо, 7 квітня ВР починає черговий пленарний тиждень.

Тим часом під Радою розпочався мітинг. Як повідомив все той же Олександр Аронець, наразі серед мітингувальників налічується близко 1000 "свободівців".

Біля Ради понад 1000 активістів "Свободи" підтримують дії свободівців у стінах Парламенту і скандують "Сєня - зрадник Революції" - написав депутат.

На думку Аронця, настав час шукати наступника чинному прем'єру .

Найбільша проблема Яценюка - він сам себе проголосив незамінним. Піймав "зірочку", іншими словами. Роботи ніякої, лише піар. Незамінних людей, як відомо, немає, тим паче в 40-мільйонній країні. Він лише менеджер. Не справився - наступний. І так далі. Не треба зациклюватись. Шукайте і знайдете, - вважає "свободівець".

 Мітингувальники вимагають створення парламентської тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме "багатомільярдну корупцію в уряді", і відсторонення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка від виконання обов'язків на час діяльності комісії.

Наразі біля стін Ради проходить збір підписів за створення тимчасової слідчої комісії парламенту з вивчення інформації про корупцію в уряді України. На площі Конституції перед парламентом встановлено близько двох десятків агітаційних червоних наметів з написом "Збір підписів за тимчасову слідчу комісію проти корупції уряду". Агітатори пропонують громадянам поставити підписи на відповідних аркушах.

Читайте також: "В Верховній Раді гальмують законопроекти, які можуть принести мільярди гривень до бюджету",- Береза

Правоохоронці біля будівлі парламенту присутні, однак їх не дуже багато, активних дій вони не роблять. Обстановка в цілому спокійна, порушень громадського порядку поки не зафіксовано.