Політика
7 квітня 2015
Президент Чехії можливо відвідає Москву 9 травня за свій рахунок
Чеський уряд 8 квітня розгляне питання про фінансування візиту президента Чехії Мілоша Земана до Москви на урочистості з нагоди 70-річчя Перемоги.
news-image

Як повідомляє ТАСС з посиланням на віце-прем'єра і лідера християнських демократів Павла Белобрадека, «якщо це питання буде відхилено, глава держави повинен буде самостійно оплачувати свою поїздку».

Разом з тим Белобрадек засудив висловлювання посла США Ендрю Шапіро про небажаність візиту президента Чехії в столицю Росії.

«Думаю, що посол не повинен досить ясно висловлюватися з приводу закордонних візитів президента республіки. Цю можливість він повинен надати нам - місцевим політикам », - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Земан заявив, що публічні критичні висловлювання Шапіро з приводу візиту до Москви на День Перемоги 9 травня є неприпустимими.

Нагадаємо, що представники України не братимуть участі у путінському параді. У МЗС України вважають, що Росія є центром паломництва неонацистів з усього світу. 

Читайте також: "Дорогий Барак Обама! Пише тобі дівчинка з Росії..." - Лоліта запросила Обаму на святкування Дня Перемоги у Росії