Політика
8 квітня 2015
Антон Геращенко звинуватив Тимошенко і "Свободу" в роботі на Путіна (відео)
Депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко звинуватив своїх колег по парламенту в роботі на російського президента Володимира Путіна.
news-image

Депутат "Народного фронту" Антон Геращенко звинуватив Юлію Тимошенко та депутатів "Свободи" в роботі на Путіна. Про це він заявив з трибуни парламенту, біля якої стояла майже вся фракція партії Яценюка, пише Є | Єдність.інфо.

 Свій емоційний виступ депутат розпочав, згадуючи історичні події минулого сторіччя.

У 1936 році на Мадрид наступали чотирма колонами фашистські війська генерала Франко. Але Франко говорив, що візьме Мадрид не чотирма колонами, а п'ятьма. Тому що п'ята колона знаходиться у самому місті. І коли мене журналісти запитують, чи буде наступ Путіна в квітні або травні, я їм відповідаю - не буде. Це не потрібно. Путін зрозумів, що український народ силою взяти не можна. Він вирішив взяти його хитрістю і розбратом, - зазначив Антон Геращенко.

За словами нардепа, рівень дискусії у Раді, яку розпочали, зокрема, партія "Свобода", "Блок  Юлії Тимошенко"  і Юлія Тимошенко особисто, окремими "фріками з БПП на ім'я Каплін" - гірше рівня одеського Привозу.

Геращенко зазначив, що опоненти, які  звинувачують прем'єр-міністра і уряд, "навіть не читали звіти фінінспекції".

А в них (у звітах –ред.) зазначено, що навіть немає прізвища прем'єра. Коли заявляють про 7 мільярдів на ток-шоу відомі політики і члени коаліції, то вони забувають сказати, що понад 6 мільярдів - це цифри, які перевірені за часів уряду Тимошенко 2007 року, і часів уряду Азарова. Там цифри по вишках Бойка та грабежу, що стався під час Євро-1012, про який всі забули - заявив Геращенко.
За час уряду Яценюка знаєте яка цифра? Аж 11 мільйонів гривень, - додав він.

На думку нардепа, "Свобода" і Юлія Тимошенко наразі проводять "кампанію, яка розпочата на замовлення Путіна".

Це брудна, цинічна кампанія, яка розпочата за замовленням Путіна Юлією Володимирівною Тимошенко з партією «Свобода»... Я вас всіх прошу і закликаю, об’єднайтеся, будь ласка, "Блок Юлії Тимошенко" і «Свобода» з опозиційним урядом. Для Тимошенко це не в перший раз... У 2009 році вже мало не створили коаліцію з Януковичем. І разом з опозиційним урядом критикуйте той уряд, який намагається вивести країну з кризи, — заявив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні після відкриття засідання парламенту група депутатів заблокувала трибуну, звинувачуючи опонентів у провокаціях на користь Кремля. Зокрема, після виступу представника «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича, який говорив про необхідність ухвалити закон про опозицію, до президії підійшли депутати від «Народного фронту», «Батьківщини» і деякі позафракційні. Вони розтягнули банер з фотографіями нардепів Капліна, Іллєнка та Левченка, які ведуть агресивну кампанію з вимогою створити комісію з розслідування корупції в Кабміні. Їх назвали агентами Кремля і звинуватили у співпраці з «Опозиційним блоком». Після цього виступив Геращенко, і через півгодини взаємних звинувачень трибуна була розблокована.

Читайте також: Антон Геращенко стверджує, що заробляє менше ніж пенсіонери